Οι ελληνικές αρχές βυθίζουν βάρκες προσφύγων ισχυρίζεται Τούρκος ναύαρχος (Video)

Μονταρισμένο βίντεο, που όπως υποστηρίζουν δείχνει μέλος του ελληνικού λιμενικού να βυθίζει φουσκωτό που μετέφερε πρόσφυγες, έδειξε στον διοικητή του Ελληνικού Λιμενικού ο Διοικητής της Τουρκικής Ακτοφυλακής, ναύαρχος Χακάν Ουστέμ, αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Εάν δώσετε οδηγία στην ομάδα σας να εγκαταλείψει τις συμπεριφορές αυτές θα χαρούμε πολύ» ήταν το σαρκαστικό σχόλιο που έκανε ο Ουστέμ, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε σε τουρκικά κανάλια μονταρισμένο, δείχνει πράγματι έναν άνδρα του λιμενικού να προσπαθεί να πιάσει ή να χτυπήσει το φουσκωτό κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας. Παρόλα αυτά λείπουν σημαντικές σκηνές ενώ το περιστατικό βιντεοσκοπείται, όπως φαίνεται, εν γνώσει του λιμενικού. Στη συνέχεια το φουσκωτό εμφανίζεται να βυθίζεται ενώ τελικά οι πρόσφυγες επιβιβάζονται σε σκάφους αγνώστων στοιχείων.

Στο παρελθόν τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν παρουσιάσει και άλλα μονταρισμένα βίντεο που όπως υποστηρίζουν αποδεικνύουν την προσπάθεια του ελληνικού λιμενικού να απωθήσει ή να βυθίσει βάρκες προσφύγων. Οι καταγγελίες δεν επιβεβαιώθηκαν από ανεξάρτητους παρατηρητές και διαψεύσθηκαν από το ελληνικό λιμενικό.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ