Ισραήλ

Ξανά στη φυλακή οι Ισραηλινές αντιρρησίες συνείδησης

https://dejavugr.files.wordpress.com/2016/06/omri_tair.jpg

Το Ισραήλ έστειλε ξανά στη φυλακή τις αντιρρησίες συνείδησης Ταϊρ Καμινέρ και Όμρι Μπαράνες αυτήν την εβδομάδα. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 16 Ιουνίου επιβλήθηκε στην Όμρι Μπαράνες ή τρίτη της ποινή φυλάκισης, αυτή τη φορά 30 ημέρες. Ενώ την Κυριακή 19 Ιουνίου επιβλήθηκε στην Ταϊρ Καμινέρ η έκτη της ποινή φυλάκισης, αυτή τη φορά 45 ημέρες. Και οι δυο τους αρνούνται να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και αρνούνται να συμμετάσχουν στην κατοχή και την καταπίεση των Παλαιστινίων.

Η Ταϊρ Καμινέρ είχε πει: «Όσο επικρατεί ο βίαιος στρατιωτικός τρόπος, απλά θα έχουμε κι άλλες γενιές να μεγαλώνουν με μια κληρονομιά μίσους, η οποία μόνο χειρότερα θα κάνει τα πράγματα. Θα πρέπει να το σταματήσουμε αυτό – τώρα! » (ολόκληρη τη δήλωση άρνησης στράτευσης της Ταϊρ Καμινέρ μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Η Όμρι Μπαράνες στη δική της δήλωση άρνησης στράτευσης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Ο στρατός παράγει ένα κύκλο βίας ενώ ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τη χώρα. Πολιτικοί και όσοι ηγούνται του δημόσιου βίου είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία αυτού του εγκληματικού θεσμού, με αποτέλεσμα η χώρα μας είναι μιλιταριστική. Η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική και ο στρατός θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ισραηλινής ζωής.»

Στο facebook έχει ξεκινήσει διαδικτυακή καμπάνια αλληλεγγύης

Συμπληρωματική πηγή: WRI

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ