Νετανιάχου

Νετανιάχου: Οι Παλαιστίνιοι και όχι ο Χίτλερ αποφάσισαν το ολοκαύτωμα

Συγχωροχάρτι στον Χίτλερ προκειμένου να αποδώσει στους Παλαιστίνιους την ευθύνη για το ολοκαύτωμα, έδωσε ο ακροδεξιός Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στο 37ο συνέδριο σιωνιστών.

«Ο Χίτλερ δεν ήθελε να αφανίσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει» υποστήριξε ο Νετανιάχου συμπληρώνοντας ότι ο μουφτής Χατζ Αμίν Αλ-Χουσσεΐνι τον έπεισε τελικά να τους εξοντώσει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαιναν στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι δηλώσεις Νετανιάχου προκάλεσαν σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο (παρά το γεγονός ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τις είχε επαναλάβει και το 2012) ενώ αρκετοί σχολιαστές υποστήριξαν ότι με αυτό τον τρόπο καθαγιάζει τον Αδόλφο Χίτλερ.

Netanyahu Says Holocaust Wasn’t Hitler’s IdeaNetanyahu says the Holocaust wasn’t Hitler’s idea. Instead, he’s pointing the finger at a Palestinian leader.

Posted by AJ+ on Wednesday, 21 October 2015

 

O Μοσέ Ζίμερμαν, καθηγητής ιστορίας στο Hebrew University του Ισραήλ, δήλωσε στους New York Times ότι με τις δηλώσεις του ο «Νετανιάχου εντάσσει πλέον τον εαυτό του στη μακρά λίστα των ανθρώπων που χαρακτηρίζονται αρνητές του Ολοκαυτώματος. Υπενθυμίζεται ότι ως άρνηση ολοκαυτώματος χαρακτηρίζεται και η άρνηση του γεγονότος ότι η εξόντωση των Εβραίων αποτελούσε επίσημη πολιτική του Τρίτου Ράιχ.

Το επιχείρημα έχουν αποδομήσει δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί όπως ο Ρόμπερτ Φισκ και ο Ζιλμπέρ Ασκάρ. Υπενθυμίζεται ότι ο Χατζ Αμίν Αλ-Χουσσεΐνι ήταν άνθρωπος των Βρετανών (έχει κατηγορηθεί ότι εργαζόταν για λογαριασμό του βρετανικού γενικού επιτελείου), μέχρι τη στιγμή που τους εγκατέλειψε για να ταχθεί στο πλευρό του Άξονα.

Για τα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αίτια του ολοκαυτώματος δείτε τη συνέντευξη του καθηγητή Γιώργου Μαργαρίτη για το ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.Ε

* Το άρθρο ανανεώθηκε με τις δηλώσεις του Ζίμερμαν στους New York Times.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ