Birgitta Jónsdóttir

Μήνυμα συμπαράστασης από Ισλανδούς βουλευτές τριών κομμάτων

Η Ισλανδή βουλευτής Βirgitta Jonsdottir, από τα ιδρυτικά μέλη του Wkileaks, απέστειλε στο info-war.gr επιστολή στήριξης της Ελλάδας από βουλευτές τριών κομμάτων της Ισλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισλανδία ψήφισε ΟΧΙ σε δυο δημοψηφίσματα για την αποπληρωμή παράνομου και απεχθούς χρέους και προχώρησε σε εθνικοποίηση τραπεζών αλλά και συλλήψεις υπουργών και τραπεζιτών που ευθύνονταν για την δημιουργία του χρέους. Σήμερα γνωρίζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Λίγα χρόνια αργότερα με μονομερή απόφασή της διέκοψε οριστικά τις συνομιλίες ένταξης στην Ε.Ε.

Το κείμενο της επιστολής:

Αρμόζει απόλυτα στο λίκνο της δημοκρατίας να καλέσει εθνικό δημοψήφισμα για ένα ζήτημα που θα επηρεάσει το μέλλον όλων των πολιτών της Ελλάδας. Μια ηγεσία που θέτει τη μοίρα του έθνους στα δικά του χέρια είναι ισχυρή αφού κατανοεί τι σημαίνει ο πυρήνας της δημοκρατίας: την εξουσία του λαού. Καλούμε όλους τους πολίτες στην Ελλάδα, που έχουν δικαίωμα ψήφου, να ενώσουν τη φωνή τους σε αυτή την ιστορική στιγμή ψηφίζοντας ότι πιστεύουν ότι είναι σωστό.

Πολλές χώρες στον αναπτυσσόμενος κόσμο βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο από τους διεθνείς πιστωτές και τον προστάτη τους, το ΔΝΤ. Η Τρόικα χρησιμοποιεί τις ίδιες απάνθρωπες μεθόδους και στην Ελλάδα. Η λιτότητα πoυ επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι άδικη, μη βιώσιμη και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Όπως έχουν επισημάνει οικονομολόγοι από ολόκληρο τον κόσμο η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε αυτά τα μέτρα λιτότητας.

Αγαπημένε λαέ της Ελλάδας, εσύ θέτεις τους όρους και εμείς θα σε στηρίξουμε ό,τι και αν αποφασίσεις.

Ögmundur Jónasson, Left Green Alliance
Páll Valur Björnsson, Bright Future
Jón Þór Ólafsson, Pirate Party
Birgitta Jónsdóttir, Pirate Party

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ