Κρούγκμαν: Καλή επιτυχία στην Επιτροπή Αλήθειας

Για το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους ενημερώθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν κατά τη διάρκεια συνάντησής του του με την πρόεδρο της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μετά το πέρας της μεταξύ τους συζήτησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Υποδέχθηκα στη Βουλή των Ελλήνων τον κύριο Πολ Κρούγκμαν, τον νομπελίστα και φίλο της Ελλάδας, και είχα την ευκαιρία μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης μαζί του, κατά την οποία με ενημέρωσε για τις ενασχολήσεις του στο επίπεδο της οικονομίας και για τις απόψεις που έχει και δημοσίως εκφράσει όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα. Κατά τη συζήτησή μας, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε σχέση με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, αλλά και την Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των ευθυνών για την υπαγωγή της χώρας μας στα Μνημόνια. Με πολύ ενδιαφέρον άκουσε ο κύριος Κρούγκμαν το στοιχείο ότι μεγάλο κομμάτι των δαπανών της Ελλάδας έγινε για εξοπλισμούς και με πολύ ενδιαφέρον, επίσης, άκουσε για την πρωτοβουλία μας για την Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους. Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα ήθελα να τον ευχαριστήσω από καρδιάς που στέκεται δίπλα στην Ελλάδα και με το δημόσιο λόγο του εξανθρωπίζει αλλά και εκλογικεύει την προσέγγιση της κατάστασης. Είναι ένας πραγματικός σύμμαχος στον αγώνα του Ελληνικού Λαού για Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ισότητα.

Paul Krugman: Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ, μαζί σας. Είναι σημαντικό για κάποιον σαν εμένα, φίλο της Ελλάδας, να μιλήσει με τους ανθρώπους εδώ, ώστε να μπορέσει να πιάσει το σφυγμό των αγώνων που δίνουν και εκείνοι που κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης προκειμένου να πράξουν το σωστό. Πιστεύω ότι αυτή είναι μια σημαντική στιγμή καμπής και αλλαγής για όλους, για την Ευρώπη, για τον κόσμο. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και να στραφούμε σε καλύτερες πολιτικές για το διάστημα που ακολουθεί, για τα χρόνια που έρχονται. Σας εύχομαι επιτυχία και θα προσπαθήσω να ενημερώνομαι για τη δουλειά που θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ