Κρίση ταυτότητας και αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σύντροφε Συριζαίε.

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Γιώργος Καρυστινός

Το ζήτημα της ταυτότητας, δηλαδή το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, όταν συνδέεται με ευρύτερα οργανωμένα σχήματα, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι αρχηγοκεντρικά και λειτουργούν με όρους ανάθεσης, όπως παραδείγματος χάριν τα κόμματα, φαίνεται πως προκαλεί σύγχυση και έλλειψη κριτικής σκέψης στα μέλη αυτών των σχηματισμών.

Αν δεν είναι σύγχυση πέντε χρόνια να παλεύεις με νύχια και με δόντια ενάντια στα μνημόνια και τώρα να στηρίζεις μνημόνια, επειδή στο είπε ο αρχηγός σου, τότε τι είναι;
Γιατί κατηγορούσατε τότε με μανία τους δεξιούς και τους πασόκους που άκουγαν τους δικούς τους αρχηγούς και ψήφιζαν μνημόνια;

Αν δεν είναι σύγχυση να μάχεσαι με όλες σου τις δυνάμεις ενάντια στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και των υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, δάση, νησιά, κοιτάσματα κτλ.) και τώρα να στηρίζεις την κυβέρνηση που τα ξεπουλά, επειδή στο είπε ο αρχηγός σου, τότε τι είναι;

Αν δεν είναι σύγχυση να μιλάς 5 χρόνια για έλλειμμα δημοκρατίας και για χούντα και να στηρίζεις μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με άλλο πρόγραμμα και εφαρμόζει τελείως αντίθετο, που το ίδιο βράδυ μετέτρεψε το ΟΧΙ σου σε ΝΑΙ και ψήφισε μνημόνιο μαύρα μεσάνυχτα παραμονές δεκαπενταύγουστου, επειδή στο είπε ο αρχηγός σου, τότε τι είναι;

Και έρχομαι στο προκείμενο. Σε αυτό που σε πείραξε σύντροφε Συριζαίε. Στον αποκλεισμό του κόμματός σου από το αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και πως αυτό συνδέεται με την κρίση ταυτότητας που περνάς.

Οι διοργανωτές του δεν απέκλεισαν εσένα ως άτομο, ως αγωνιστή, ως αντιρατσιστή. Απέκλεισαν το κόμμα σου, το οποίο κυβερνά και διατηρεί τον φράχτη του Έβρου, ο οποίος ευθύνεται για τους εκατοντάδες πνιγμούς ανθρώπων στο Αιγαίο.

Δεν απέκλεισαν εσένα. Απέκλεισαν το κόμμα σου, το οποίο διατηρεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα και σήμερα που γράφω βρίσκονται έγκλειστοι σε αυτό, επειδή δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν τα χαρτιά τους λόγω ανεργίας, άνθρωποι που ζούνε στην Ελλάδα οχτώ, δέκα και είκοσι χρόνια. Ακόμα και ανήλικα 14 χρονών που τα πηγαίνουν στο ιατρείο του στρατοπέδου φορώντας τους χειροπέδες.

Δεν απέκλεισαν εσένα. Απέκλεισαν το κόμμα σου που δέχθηκε να στήσει Hot Spots, στην ελληνική επικράτεια για να κάνει ξεσκαρτάρισμα και να ξεχωρίζει ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι μετανάστες και να στέλνει τους δεύτερους πίσω στις χώρες τους. Λες και ο μετανάστης που ζει σε νεοαποικίες με ειδικές οικονομικές ζώνες και τις πολυεθνικές να χαράζουν πολιτικές με μισθούς πείνας και κάτω από το όριο της φτώχειας δεν είναι πρόσφυγας, είναι τουρίστας.

Δεν απέκλεισαν εσένα λοιπόν. Απέκλεισαν το κυβερνών κόμμα σου που εφαρμόζει τα παραπάνω ρατσιστικά που ανέφερα. Που συνεχίζει την καταστροφική μνημονιακή πολιτική της λιτότητας. Γιατί αυτή η πολιτική είναι που γεννά τις αντιθέσεις και τον ρατσισμό και το γνώριζες πολύ καλά αυτό τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Τώρα απλά ο αρχηγός σου τα παρουσιάζει αλλιώς!

Εσύ λοιπόν σύντροφε Συριζαίε είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Δεν σε απέκλεισε κανένας. Η ταυτότητά σου είναι ο αντιρατσισμός σου, ο αντιφασισμός σου και οι αγώνες σου. Η ταυτότητά σου δεν είναι ο Συριζα. Αν δεν μπορείς να πας πουθενά χωρίς την ταμπέλα του Συριζα κολλημένη στο πέτο σου αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Ειδικά όταν αυτή η ταμπέλα σήμερα υπηρετεί και εκφράζει ακριβώς τα αντίθετα για τα οποία πάλευες τα τελευταία πέντε χρόνια και μια ολόκληρη ζωή πριν.

Γιώργος Καρυστινός

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ