Κοινές ασκήσεις της Ελλάδας με το σφαγέα της Αιγύπτου

Φραστική επίθεση από δημοσιογράφο, που τον αποκάλεσε ναζί και φασίστα δέχθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.

Οι συνεχείς επικρίσεις πάντως που δέχεται το αιμοσταγές καθεστώς του Καΐρου, δεν εμπόδισαν το ελληνικό ΓΕΕΘΑ να πραγματοποιήσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Αίγυπτο.

Στην άσκηση «Houras 2015» που ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, η ελληνική πολεμική αεροπορία συμμετέχει με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών M-2000-5 και ανάλογο προσωπικό της 331Μ. Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ.Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση,- που πήγε με μαχητικό F-16 – παρακολούθησε την τελική φάση της Άσκησης, στην Αεροπορική Βάση Tanta.

Να σημειωθεί ότι η Μέρκελ απέφευγε για μήνες να συναντηθεί με τον Σίσι, ο οποίος κατηγορείται από τις μεγαλύτερες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του πλανήτη για τα χειρότερα ανθρωπιστικά εγκλήματα που έχουν σημειωθεί στην Αίγυπτο εδώ και δεκαετίες.

Φαίνεται όμως ότι με «εντολές» της βιομηχανίας τη Γερμανίας και συγκεκριμένα της Siemens, οι επιφυλάξεις της Καγκελαρίου κάμφθηκαν.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Σίσι στο Βερολίνο η Siemens υπέγραψε συμβόλαια 8 δισεκατομμυρίων ευρώ με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την παροχή τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στον κλάδο της ενέργειας.

Το καθεστώς του Σίσι κατηγορείται για τη δολοφονία χιλιάδων αντιφρονούντων, κυρίως από την οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων που ανατράπηκε με πραξικόπημα, καθώς επίσης και για το μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων που έχουν διαταχθεί εδω και δεκαετίες στην Αίγυπτο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ