Μπλάτερ

Καραμπόλα με τη Ρωσία από τις αποκαλύψεις για FIFA

Στις διπλωματικές προεκτάσεις της απόφασης των ΗΠΑ να ανοίξουν το δυσώδη φάκελο της FIFA, αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, κατηγορώντας ευθέως την Ουάσιγκτον για «παρεμβάσεις» σε υποθέσεις ξένων χωρών. Αν και η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα απάντησε ότι οι διώξεις που ασκήθηκαν σε 14 στελέχη της ομοσπονδίας, με κατηγορίες διαφθοράς, δεν σχετίζονται με τη Ρωσία, ο Πούτιν θεωρεί ότι η επίθεση εναντίον του προέδρου της FIFA σχετίζεται με την στήριξη που παρείχε στη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλου στη Ρωσία το 2018.

Αν και κανένας σοβαρός αναλυτής δεν τολμά να αμφισβητήσει το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου, καθώς η FIFA μαζί με τη ΔΟΕ θεωρούνται από τις πιο διεφθαρμένες αθλητικές ομοσπονδίες στην ιστορία, αρκετοί θέτουν ερωτήματα για την επιλογή της χρονικής στιγμής. «Μήπως σχετίζεται με την αντιπαράθεση για την Ουκρανία;» αναρωτήθηκε και ο Σεϊχης Αχμαντ από το Κουβέιτ, ο οποίος άφησε αιχμές και για τη διοργάνωση του Κατάρ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πάντως απέφυγε να σχολιάσει τις καταγγελίες για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στην ανέγερση σταδίων στο Κατάρ – τη χώρα που συμπτωματικά φιλοξενεί το αρχηγείο της Κεντρικής Διοίκησης του Πενταγώνου.

Άρης Χατζηστεφάνου
Εφημερίδα ΠΡΙΝ 30/05/2015

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ