δελτα

Ισραηλινοί στρατιώτες στο πλευρό φασιστικών ομάδων στην Ουκρανία

Βετεράνοι του Ισραηλινού στρατού συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια του Κιέβου, που οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς, αποκαλύπτει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, ένα πρώην μέλος της ισραηλινής ταξιαρχίας πεζικού Givati, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ηγούνταν ομάδας 40 ατόμων – μεταξύ των οποίων αρκετοί Ισραηλινοί πρώην στρατιώτες.

Ο επονομαζόμενος Delta αποκάλυψε ότι η ομάδα του, υπό την ονομασία «οι κυανόκρανοι», δρούσε υπό τις εντολές του νεοφασιστικού κόμματος Svoboda, το οποίο μέχρι πρότινος ονομαζόταν εθνικοσοσιαλιστικό.

«Δεν ανήκω στο Svoboda αλλά λαμβάνω εντολές από αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο DELTA συμπληρώνοντας ότι τον αποκαλούσαν «αδερφό» παρά το γεγονός ότι γνώριζαν την εβραϊκή του καταγωγή.

Στελέχη του Svoboda συμμετέχουν σήμερα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία έχει την απόλυτη στήριξη της ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Την τελευταία δεκαετία τα μέλη της ταξιαρχίας Givati είχαν αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κατηγορούνται για τη σφαγή εκατοντάδων παλαιστινίων που έλαβαν μέρος στη δεύτερη Ιντιφάντα.

Οι στρατιώτες της ταξιαρχίας έχουν λάβει μέρος σε ορισμένες από τις πιο αιματηρές επιθέσεις εναντίον αμάχων στην περιοχή της Γάζας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ