φασισμός

«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θύματα – έχει δολοφόνους»

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 17:00 καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)με αφορμή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της τη «νεκροφιλική φιέστα που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής για την ανεξιχνίαστη δολοφονία των δύο μελών της μπροστά από τα παλιά γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου».

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει:

«Ένα χρόνο μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι, δεν θα αφήσουμε να περάσει η «θυματοποίηση της Χρυσής Αυγής», με τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να αναβιώνει συχνά – πυκνά «τη θεωρία των δύο άκρων» και τα ΜΜΕ να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τον Παύλο με τα νεκρά μέλη των Ταγμάτων Εφόδου των νεοναζί.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία και όχι άλλο ένα πολιτικό κόμμα. Η εγκληματική δράση της πηγάζει από τα ναζιστικά της πιστεύω: σκοπός της δεν είναι η πολιτική πειθώ, αλλά η συγκρότηση ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές και τους δρόμους που θα σπέρνουν τον τρόμο σε μετανάστες, αντιφασίστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές κλπ. Η ισχύς αυτών των ταγμάτων εφόδου προσέφερε ιστορικά τη δυνατότητα στις φασιστικές ηγεσίες να διαπραγματευτούν με τους ισχυρούς του πλούτου την παράδοση σ’ αυτές της πολιτικής εξουσίας, σε περιόδους οξυμμένης οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αποσταθεροποίησης. Το πολιτικό αυτό σχέδιο, που είναι το μοντέλο της Χρυσής Αυγής, συνεπάγεται αξιωματικά τη διάπραξη πλήθους εγκληματικών πράξεων, ανάμεσά τους και δολοφονιών.

Μετά από μια ολόκληρη περίοδο ενίσχυσης και προκλητικής ασυλίας από κυβερνήσεις, αστυνομία και «θεσμούς», η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα αντιμέτωπη για πρώτη φορά με την προοπτική να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της. Τα ηγετικά στελέχη της είναι στη φυλακή, τα γραφεία της κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα τάγματα εφόδου έχουν χάσει τη μάχη των δρόμων. Η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε καταστεί εφικτή χωρίς τη διαρκή κινητοποίηση χιλιάδων αντιφασιστριών και αντιφασιστών, και χωρίς την αντιφασιστική έκρηξη που ακολούθησε τη στυγνή δολοφονία του Παύλου. Και έτσι θα συνεχίσουμε!

Στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων με τη μαζική, διαρκή και ενωτική αντιφασιστική δράση έχουμε κλείσει 2 φορές τα γραφεία των νεοναζί σε Ηράκλειο και Μαρούσι και είναι ανεπιθύμητοι παντού!
Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει το Σάββατο 01.11 στις 5 μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ