Η ΝΔ εξισώνει τη δημοκρατία με τον Χίτλερ

Να συγκρίνουν μιας από τις κορυφαίες στιγμές του δημοκρατικού πολιτεύματος με το ναζιστικό καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ επιχειρεί ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ΝΔ.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Α. Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, παρουσίασε στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες από τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν στην στημένη εκλογική διαδικασία του 1938 στη Γερμανία, συγκρίνοντάς το με το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Αμέσως στελέχη της ΝΔ, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης άρχισαν να αναπαράγουν το tweet με τις φωτογραφίες.

mouroutis

 

Η αλήθεια
Είναι φυσικά γεγονός ότι δημοψηφίσματα έχουν πραγματοποιήσει κατά διαστήματα και σε δικτατορικά καθεστώτα, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη χούντα των συνταγματαρχών – από την οποία άλλωστε έλκουν την πολιτική καταγωγή τους αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Μάκης Βορίδης.

Ο Μουρούτης όμως δεν κατάφερε να πετύχει ούτε αυτό. Στην πραγματικότητα η διαδικασία του 1938 δεν ήταν δημοψήφισμα αλλά μια παρωδία εκλογών για το Ράιχσταγκ, στην οποία οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν φυσικά να επιλέξουν υποψηφίους αλλά έπρεπε απλώς να εγκρίνουν την προσάρτηση εδαφών της Αυστρίας που είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

Θα μπορούσε φυσικά να έχει ρωτήσει τον Γεωργιάδη ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία της περιόδου αφού στο παρελθόν είχε συλληφθεί από τον φακό να φωνάζει συνθήματα με αναφορές στον Γκέμπελς.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ