κουτσούμπα

Η Δ. Κουτσούμπα απαντά (όπως πρέπει) στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Pandiera.gr

Απόσπασμα από την παρουσία της περιφερειακής συμβούλου Αττικής με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Δέσποινας Κουτσούμπα, μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην εκπομπή «στον ενικό» τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.

Σε κάποιο σημείο, απαντώντας στον μνημονιακό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, η Δέσποινα Κουτσούμπα λέει πως δεν υπάρχουν μνημόνια με ‘ταξικό πρόσημο’, και τον ρωτάει: «Το εγχειρίδιο επικοινωνιακής διαχείρισης του μνημονίου, κάθε κυβέρνηση το αφήνει στο Μαξίμου για να το πάρει η επόμενη;»

Κορυφαίο σημείο, όταν ο Σωκράτης Φάμελλος λέει στην Δέσποινα Κουτσούμπα «είστε οπαδός της δραχμής – είμαστε οπαδοί της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών, ασχοληθείτε με την υποχρέωση της αριστεράς να έχει την κοινωνία ενωμένη και να διεκδικεί, και μη διασπάτε ακόμα και τον κοινωνικό χώρο». Για να πάρει την απάντηση: «Η αριστερά μία υποχρέωση έχει: να φύγουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η δική σας μαζί».

«Βαθειά και δομική η κρίση του καπιταλισμού, τέτοιες κρίσεις δεν είναι παροδικές», «Εαν έκανε κάτι καλό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατέδειξε ότι δεν υπάρχει λύση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», «Χτες στη Βουλή ψηφίστηκε η τυπική κατάργηση της αστικής δημοκρατίας, σε τέτοιες κρίσεις η δημοκρατία είναι πολυτέλεια για τον καπιταλισμό. Εαν θέλουμε δημοκρατία, χρειαζόμαστε ένα άλλο σύστημα», είπε σε άλλα σημεία της χειμαρρώδους παρουσίας της:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ