πειραιάς λιμάνι

Επιχείρηση στοχοποίησης καταγγέλλει ο Συντονισμός για το Προσφυγικό

Πηγή: Efsyn.gr

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων βρέθηκε χθες, όπως και κάθε μέρα, μαζί με τους πρόσφυγες στο λιμάνι με τις ανακοινώσεις και τα υλικά του.

Η μέρα ήταν ήσυχη, παρά την εικόνα που παρουσιάζουν συνεχώς τα ΜΜΕ για συμπλοκές των προσφύγων.

Κατά τη διάρκεια του μοιράσματος ανακοίνωσης στους πρόσφυγες στα αγγλικά στην πύλη Ε3 δύο γυναίκες που δήλωσαν εθελόντριες προσπάθησαν -όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συντονιστικού- να τους εμποδίσουν, άρπαξαν από τα χέρια τους τις ανακοινώσεις, τις κατέστρεψαν και άρχισαν να φωνάζουν ότι θα καλέσουν το λιμενικό γιατί προκαλούν αναστάτωση στους πρόσφυγες.

Το λιμενικό έφτασε, ζήτησαν από τα μέλη του Συντονιστικού να τους δώσουν την ανακοίνωση και να τους τη μεταφράσουν. Στη συνέχεια τους απαγόρευσαν τη μετακίνηση και τους κράτησαν στον εξωτερικό χώρο της Ε3 για περίπου 20 λεπτά.

«Όταν οι αξιωματικοί του Λιμενικού κατάλαβαν ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κράτησή μας περαιτέρω, μας άφησαν», αναφέρει η ανακοίνωση και καταγγέλλει επιχείρηση τρομοκράτησης και απειλών από το Λιμενικό και στους αλληλέγγυους στο Πέτρινο, που απειλήθηκαν με συλλήψεις, επειδή δήθεν ήταν οι υπεύθυνοι που δεν υπήρχαν πρόθυμοι πρόσφυγες να μπούνε στα πούλμαν που έφτασαν, για να τους μεταφέρουν σε άγνωστο προορισμό.

«Τη συνέχεια ανέλαβαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ με το βρώμικο και σκοτεινό ρόλο με ψεύτικες, γελοίες και προβοκατόρικες δημοσιεύσεις», ενώ ακολούθησαν υβριστικά τηλεφωνήματα με απόκρυψη στον τηλεφωνικό αριθμό του Συντονισμού και τα απειλητικά μηνύματα «Αλήτες έρχεται η ώρα σας και θα υποφέρετε πολλή (σ.σ. η ορθρογραφία του αποστολέα). Και η ευχαρίστηση θα είναι όλη δική μας…», στο μέιλ του Συντονισμού.

«Η τακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα και συγχρόνως ως επιδίωξη την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των προσφύγων. Παρεμποδίζει την ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στην πολιτική ενημέρωση, στοχοποιεί την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Τους αντιμετωπίζει ως μη έχοντες το δικαίωμα στη διεκδίκηση, στην επικοινωνία», αναφέρει το Συντονιστικό και ξεκαθαρίζει:

«Δεν θα τους περάσει. Το κίνημα ταξικής αλληλεγγύης δεν τρομοκρατείται ούτε θα περιστείλει τη δράση του. Για εμάς οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι άνθρωποι με δικαιώματα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την αξιοπρέπειά τους, τον αυτοσεβασμό τους καθώς και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ