Επί προσωπικού για τις διαφημίσεις στο info-war.gr

Από το πρωί δεχόμαστε πολλά μηνύματα επισκεπτών που μας προειδοποιούν ότι στο info-war.gr, όπως και σε αρκετά ακόμη site, εμφανίζονται χυδαίες διαφημίσεις που συγκρίνουν το ΟΧΙ της αξιοπρέπειας με το ψευδεπίγραφο ΟΧΙ των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε πρόκειται για διαφημίσεις της Google τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουν οι διαχειριστές των site αλλά τοποθετούνται με βάση διαφορετικά κριτήρια (λέξεις κλειδιά της σελίδας, προηγούμενες αναζητήσεις των επισκεπτών του site κτλ).

Έχουμε επιλέξει τις διαφημίσεις adsense, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς για σχέσεις με τους διαφημιζόμενους – δεχόμαστε και κανονικές διαφημίσεις αλλά τα κριτήρια που θέτουμε είναι τόσο αυστηρά που σχεδόν κανένας μέχρι στιγμής δεν θέλησε να στηρίξει τη σελίδα μας με αυτό τον τρόπο.

Το info-war.gr δεν έχει άλλη πηγή εσόδων εκτός από τις διαφημίσεις που εσείς βλέπετε και τις συγκινητικές, αλλά πρακτικά ελάχιστες για τη λειτουργία του site, συνεισφορές μέσω paypal. Το κόστος λειτουργίας έχει γιγαντωθεί – για τα δεδομένα μας – τις τελευταίες ημέρες καθώς φτάσαμε το ένα εκατομμύριο pageviews σε λίγα 24ωρα, γεγονός που μας αναγκάζει να μετακινηθούμε σε πολύ ακριβότερο server.

Η πολιτική μας είναι να μην μπλοκάρουμε τις διαφημίσεις adsense δεδομένου ότι δεν εμπλεκόμαστε στην επιλογή τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, θεωρούμε ότι τα μηνύματα αποτελούν προσβολή στη δημοκρατία – επίσης τίθεται ζήτημα διερεύνησης των πηγών χρηματοδότησης καθώς το κόστος σε τιμές αγοράς όλων των μηνυμάτων που προβάλλονται αυτές τις ημέρες και sτα κανάλια ανέρχεται σε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα εντάσσονται κατά τη γνώμη μας σε μια πρωτοφανή, για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, προσπάθεια ανατροπής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, στο πρότυπο των «πολύχρωμων επαναστάσεων» που οργάνωσαν ΜΚΟ και ΜΜΕ σε άλλες χώρες.

Γι αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε τις σχετικές διαφημίσεις – αν μας ξεφύγουν για λίγο κάποιες ζητάμε την κατανόησή σας αλλά και τη βοήθειά σας να τις εντοπίσουμε.

Φιλικά
Αρης Χατζηστεφάνου

aksioprepeia

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ