Εκλογές 2015: Συνεχής ροή… αναλύσεων

Μιλώντας στο BBC ο οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε ότι η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει κούρεμα του χρέους κατά 50% και συμπλήρωσε ότι πάντα υπάρχει ένα ποσοστό προσποίησης πριν από κάθε διαπραγμάτευση.

– Ο Ταρίκ Αλί συζητά με τον Στάθη Κουβελάκη για τις ελληνικές εκλογές

Syriza – Tariq Ali interviews Stathis Kouvelakis from Tariq Ali Show on Vimeo.

– «Οικονομικό και ανθρώπινο εφιάλτη» χαρακτηρίζει την πολιτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα η Ελλάδα ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν. Με άρθρο του στους New York Times ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος απορρίπτει την άποψη ότι η αποτυχία οφείλεται στη μη εφαρμογή της μνημονικής πολιτικής και σημειώνει ότι οι απαιτήσεις της τρόικας ήταν αδύνατο να ικανοποιηθούν. Το πρόβλημα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν είναι αρκετά ριζοσπαστική, καταλήγει ο Πολ Κρούγκμαν, σημειώνοντας όμως ότι δεν είναι σαφές τι μπορεί να κάνει μια ελληνική κυβέρνηση αν δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει την ευρωζώνη – κάτι για το οποίο ο ελληνικός λαός δεν είναι προετοιμασμένος.

– «Εξέγερση κατά της λιτότητας» και «ηχηρή αναταραχή της ευρωπαϊκής τάξης πραγμάτων» χαρακτηρίζει η Wall Street Journal την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η αντίδραση των αγορών ήταν «βουβή».

Ο Τσίπρας θα είναι Λούλα ή Τσάβες, αναρωτιούνται οι Financial Times

Άρχισαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία. Ευθείες βολές εναντίον του Σαμαρά και του επιτελείου του.

– Η βοήθεια θα συνεχιστεί μόνο αν τηρούνται οι συμφωνίες δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας. Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο κουρέματος.

– Ο Πολ Μέισον του Channel 4 αναζήτησε την εργατική καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι. Και όπως υποστηρίζει δεν την βρήκε.

 

– Το Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών καταγγέλει τις παρεμβάσεις της Κομισιόν και της ΕΚΤ
στην εκλογική διαδικασία της Ελλάδας.

– Το Βερολίνο φοβάται ότι σε περίπτωση Grexit η επιτυχία θα είναι τόσο γρήγορη ώστε και άλλες χώρες θα θελήσουν να ακολουθήσουν, υποστηρίζει ο οικονομολόγος κα αναλυτής Μαρκ Γουάσμπροτ από το Center for Economic and Policy Research

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ