Εικόνες από τις συγκεντρώσεις στη Γαλλία

Με τον από μηχανής θεό της ισλαμικής τρομοκρατίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει η γαλλική κυβέρνηση τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις απέναντι στην εργασιακή μεταρρύθμιση καθώς ούτε το Euro 2016 δεν κατάφερε να κάμψει τον παλμό των συγκεντρώσεων.

13450916_10208411928228690_6693437719406822256_n
Οι λιμενεργάτες της Χάβρης μας χαιρετούν- από το FB του Γιώργου Βασσάλου

Η Μαρία Δεναξά έγραφε σχετικά στο facebook για τις κινητοποιήσεις της Τρίτης:

” Κάτω από το αιματοβαμμένο “χαλάκι” της τρομοκρατίας, που τραβάει την προσοχή της ανυποψίαστης κοινής γνώμης, έχουν κρυφτεί επιμελώς οι σημερινές κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης οπου συμμετέχουν μαζικά χιλιάδες γάλλοι, οι οποίοι δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να μην αφήσουν να περάσει ο αντεργατικός νόμος.

Από το πρωί διαδηλώνουν πάλι στην Μασσαλία, στη Ρεν, στην Τουλούζη, στη μακρινή Reunion, στη Λυών, στη Χάβρη οπου εργαζόμενοι ζωγράφισαν σε κοντέινερ μια υψωμένη γροθιά.

Δεκάδες πουλμαν με εργαζόμενους από ολόκληρη τη χώρα, κατευθύνονται στο Παρίσι αυτή την ώρα, για να πάρουν μέρος στην διαδήλωση – επίδειξη δύναμης – των συνδικάτων. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απογευμα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Πύργος του Αιφελ όπως και τα ανακτορα των Βερσαλλιών, δεν λειτουργούν. Οι εργαζόμενοι απεργούν. Την ίδια ώρα με προβλήματα διεξάγονται οι συγκοινωνίες μιας και πολλά δρομολόγια των τρένων δεν πραγματοποιούνται, όπως και πτήσεις της Αir France. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν απο σήμερα και 7 συνομοσπονδίες ταξί και πάει λέγοντας, … αλλά στα γαλλικά ΜΜΕ =>
Τρομοκρατία, τρομολαγνία, φόβος, βία, αίμα, εφιάλτες, τρόμος και πάμε πάλι ξανά!”

France Strikes

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις καθώς η εντολή της κυβέρνησης Ολαντ είναι να κλιμακώσει την αστυνομική βία.

French-Police-1062x598

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ