Είπαν για το Ισραήλ…

– «Καταλαβαίνω τη φυσική μας ροπή στο να παίρνουμε το μέρος του αδύναμου. Όμως κάποιες φορές το δίκιο το έχει ο ισχυρός. Όχι επειδή είναι ισχυρός, αλλά επειδή έχει δίκιο».

Θάνος Τζήμερος
(Ιούλιος 2014 – ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις πιο φονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στη σύγχρονη ιστορία)

– «Το Ισραήλ αποτελεί μια σημαντική αγορά που θέλουμε να αναπτύξουμε».

Όλγα Κεφαλογιάννη
Φεβρουάριος 2013

– «Μια Μεσογειακή Ομοσπονδία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, θα άλλαζε τα πάντα για όλους τους συμμετέχοντες. Οι τρεις χώρες δεν έχουν απολύτως τίποτα να μοιράσουν, δεν υπάρχουν μεταξύ τους στοιχεία ανταγωνισμών ή διενέξεων, ενώ, αντίθετα, έχουν πάρα πολλά να μοιραστούν… Θα τολμήσουμε, ή θα μείνουμε στα ημίμετρα και στα λόγια»;

Το ΒΗΜΑ
Σεπτέμβριος 2013
(χρονιά της ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Συρία και προετοιμασίας πολέμου με το Ιράν)

– «Για μία ακόμη φορά θέλω να τονίσω ότι για την Ελλάδα, η ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ αποτελεί ουσιαστική και απαιτούμενη παράμετρο της λύσης».

Κάρολος Παπούλιας
(Αύγουστος 2012 – χρονιά διαδοχικών επιδρομών στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστίνιους).

– «Τα βήματα που έχει κάνει το Ισραήλ για την κυκλοφορία αγαθών προς τη Λωρίδα της Γάζας είναι θετικά και θα συμβάλλουν στην ανακούφιση του Παλαιστινιακού λαού».

Γιώργος Παπανδρέου
(Συνάντηση με Νετανιάχου, Αύγουστος 2010 – λίγους μήνες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση από το Ισραήλ ακτιβιστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα)

– «Δεν είναι ωραίο πράγμα όταν ο κόσμος σπαράζεται στους δρόμους και η βία είναι μια καθημερινότητα να έρχεται κάποιος για να διασκεδάζει τους ανθρώπους».

Γιώργος Νταλάρας
(Συναυλία στο Ισραήλ το 2009 -λίγους μήνες μετά την επιχείρηση Συμπαγές Μολύβι – 1417 Παλαιστίνιοι νεκροί (926 άμαχοι) και 5.303 τραυματίες).

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ