ΔΣΑ: Τόση μπάλα και φασίστες είχαμε να δούμε από τη χούντα

Η ΕΠΟ εξασφάλισε, παρά την αποχή των δικηγόρων, την ειδική άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με σκοπό να ακυρώσει την απόφαση Κοντονή για τη ματαίωση του Κυπέλλου.

Προφανώς είναι δικαίωμα του ΔΣΑ να κάνει ο ίδιος τον απεργοσπάστη στον εαυτό του όποτε το κρίνει σκόπιμο – και υπάρχουν πράγματι περιπτώσεις που είναι απαραίτητο.

Όλοι θυμούνται βέβαια πόσο διάτρητες ήταν όλες οι προηγούμενες κινητοποιήσεις του συγκεκριμένου συλλόγου καθώς τα «μεγάλα ψάρια» έπαιρναν άδεια να σπάνε τις απεργίες και να εκδικάζουν υποθέσεις. Μόνο επί της τελευταίας κυβέρνησης ο ΔΣΑ το παίζει τόσο σκληρός – και καλά κάνει.

Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε και δυο λεπτομέρειες: Καταρχήν ότι ο ΔΣΑ κάλεσε τους δικηγόρους να απέχουν από τα καθήκοντά τους διαμαρτυρόμενοι για μέτρα της κυβέρνησης τα οποία ο ίδιος τους ζητούσε να αποδεχθούν ψηφίζοντας ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Δεύτερον και σημαντικότερο, ο ΔΣΑ δεν έδωσε άδεια για να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Προφανώς το να κυκλοφορούν ναζιστές ελεύθεροι ανάμεσά μας δεν ενοχλεί την ηγεσία του συλλόγου.

Δεν είμαστε φυσικά από αυτούς που πιστεύουν ότι η αποχή των δικηγόρων ευθύνεται για την αποφυλάκιση Ρουπακιά. Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης η οποία (όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη) ήταν ένας από τους βασικούς αρωγούς στην άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα.

Απλώς επισημαίνουμε ότι μερικές αποφάσεις έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Η μπαλίτσα να κυλάει στο γρασίδι και οι ξιφολόγχες ας ακονίζονται στα πεζοδρόμια, που θα έλεγε και ο Μιχαλολιάκος.

Χ.Α

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ