Διεθνής διασυρμός Νετανιάχου στο Παρίσι

Ανεπιθύμητος ήταν όπως αποδείχθηκε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου στην συγκέντρωση των ηγετών για την τρομοκρατική επίθεση του Charlie Hebdo.

Όπως αναφέρει το Reuters, συνεργάτες του Γάλλου προέδρου είχαν ζητήσει από τον Νετανιάχου να μην παραστεί στην εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες φοβόντουσαν ότι θα χρησιμοποιήσει την περίσταση για την προεκλογική του εκστρατεία αλλά και για να θέσει ζητήματα που δεν ήταν της στιγμής.

Ο Νετανιάχου όμως, όχι μόνο εμφανίστηκε απρόσκλητος αλλά χρησιμοποίησε τους μπράβους του και έσπρωχνε άλλους καλεσμένους για να φωτογραφηθεί στην πρώτη γραμμή των ηγετών. Την προσπάθειά του κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός και χρησιμοποιείται σε χιουμοριστικό video που κάνει το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα.

נתניהו עוקף החדשות אופליין from חרדים 10 on Vimeo.

Στη συνέχεια μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ χρησιμοποίησε και πάλι τους σωματοφύλακές του για να περάσει την ουρά των ηγετών και να μπει πρώτος στο λεωφορείο της επιστροφής – χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

Οι σχέσεις του Ισραήλ έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησαν στην αναγνώριση της Παλαιστίνης ή κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Το Τελ Αβίβ όμως έχει εξοργιστεί και από την αποδοχή των Παλαιστινίων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, γεγονός που σημαίνει ότι θεωρητικα οι ηγέτες του θα μπορούν να κατηγορηθούν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τα θύματά τους.

Το Ισραήλ είναι το κράτος που δολοφόνησε τους περισσότερους δημοσιογράφους το 2014.

Παρόλα αυτά βρίσκεται κατά τρεις θέσεις ψηλότερα στην κατάταξη της ελευθεροτυπίας σε σχέση με την Ελλάδα του Σαμαρά, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρά το γεγονός ότι μερίδα του Γαλλικού Τύπου τον κατηγόρησε για ψηφοθηρία σε βάρος των θυμάτων αλλά και ως «μαλάκα».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ