ουκρανία

Διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης για τους εξεγερμένους της Ουκρανίας

Την πορεία του διεθνούς καραβανιού αλλυλεγγύης στους εξεγερμένους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας θα παρακολουθεί τις επόμεnες ημέρες το info-war.gr. Η ελληνική αποστολή που θα συμμετέχει στο καραβάνι, μαζί με ομάδες από την Ιταλία και την Ισπανία, αναχωρεί το βράδυ της Τετάρτης για τη Μόσχα.

Το καραβάνι θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην περιοχή του Ντονμπάς ενώ το ιταλικό συγκρότημα Banda Bassotti, που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, θα πραγματοποιήσει σειρά αντιφασιστικών συναυλιών από τη Μόσχα και σε όλη την πορεία προς τα σύνορα της Ουκρανίας.

Αναλυτικά, η ελληνική “Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία” σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Μετά την επιτυχία τόσο της διαδήλωσης αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού στην Αν. Ουκρανία όσο και της εκδήλωσης με το μέλος της οργάνωσης «Μποροτμπά» Σ. Κιριτσούκ, η “Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία” ανακοινώνει πλέον, όχι απλά τη στήριξη, αλλά και τη συμμετοχή ελληνικής αποστολής στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης που θα επισκεφτεί προσφυγικούς καταυλισμούς και περιοχές του εξεγερμένου Ντονμπάς την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η διεθνής αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε με κάλεσμα του ιταλικού συγκροτήματος Banda Bassotti με σκοπό να σπάσει το κλίμα μουδιάσματος και αμηχανίας που επικρατεί κάτω από το βάρος της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας. Δεκάδες συλλογικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ιδιαίτερα σε χώρες του Ευρωπαϊκού νότου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) όπου εστάλη ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους εξεγερμένους κατοίκους, τους απεργούς εργάτες, τις μειονότητες, τους αντιφασίστες και τους αριστερούς μαχητές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Στα πλαίσια της καμπάνιας συγκεντρώνονται χρήματα και ανθρωπιστική βοήθεια που θα παραδοθεί από το καραβάνι στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Είναι επείγον να αναπτυχθεί στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο, ένα αντιφασιστικό – αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα ικανό να τσακίσει το φασισμό, να μπλοκάρει την πολεμική μηχανή σε κάθε χώρα, να αντιπαλέψει τα φονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και να αντιπροτάξει τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Ποροσένκο με τη στήριξη της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ελληνικής μνημονιακής συγκυβέρνησης έχει εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα κι έχει στείλει το στρατό, τα τάγματα των φασιστών και τους ιδιωτικούς στρατούς των ολιγαρχών να επιτεθούν στην περιοχή του Ντονμπάς με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 νεκρούς, κατεστραμμένες υποδομές και αριθμό προσφύγων που προσεγγίζει ίσως το 1 εκατ.

Επειδή η διεθνιστική αλληλεγγύη πρέπει να είναι έμπρακτη η Αντιφασιστική Καμπάνια καλεί καθένα και καθεμιά που συμμερίζεται αυτή την ανάγκη, συλλογικότητες, φορείς και σωματεία να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση αυτής της προσπάθειας. Τα χρήματα θα δοθούν για ανθρωπιστική βοήθεια από τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου μπορεί να χρησιμοποιείται ο παρακάτω λογαριασμός για το σκοπό αυτό:

*Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Αρ. λογαριασμού: *151/44144464 * IBAN: *GR430110510000015144144464
*SWIFT [BIC]: *ETHNGRAA (χρειάζεται για καταθέσεις από Κύπρο και εξωτερικό)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ