Η μεγάλη οικογένεια της δεξιάς σε φωτογραφία του 1982

Δεν είναι χρυσαυγίτης ο Κορμικιάρης, είναι νεοδημοκράτης λέει η… Χ.Α

Μεγάλη διαμάχη έχε ξεσπάσει ανάμεσα σε αυτό που κάποτε ο Ψωμιάδης αποκαλούσε «αδελφά κόμματα» της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την πολιτική ταυτότητα του Πέτρου Κορμικιάρη – του υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος προκάλεσε κατακραυγή με την επίθεση που πραγματοποίησε εναντίον της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

7FEEC1F31EA8D6F520D7D594402DB23B

Σε ανακοίνωσή της η ναζιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου αναφέρει ότι “ο εν λόγω υπάλληλος, Πέτρος Κορμικιάρης ουδεμία υπαλληλική ή άλλη σχέση έχει με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, δεν υπάρχει εταιρεία xryshaygh.com, όπως δηλώνει στην κοινωνική ιστοσελίδα του” (σ.τ.σ εννοείται μάλλον η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης).

Η Χρυσή Αυγή αναφέρεται στην πρόσληψη Κορμικιάρη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, την παρουσία του σε εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ αλλά και τη βράβευσή του από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Ευ. Αβέρωφ.

Η ιστορία πάντως φαίνεται ότι παίζει περίεργα παιχνίδια αποκαλύπτοντας τις σχέσεις στελεχών της ΝΔ με το σημερινό ναζιστικό παρακράτος. Θυμίζουμε ότι επί προεδρίας Αβέρωφ, όταν δηλαδή βραβεύτηκε ο Κορμικιάρης, δημιουργήθηκαν τα τάγματα εφόδου των Κεντάυρων και των Ρέιντζερς. Επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ ήταν τότε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, εξάδελφος του σημερινού αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Και επειδή η «οικογένεια» της ελληνικής δεξιάς είναι πολύ μικρή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος αντικαταστάθηκε τελικά στην ΟΝΝΕΔ από τον Μεϊμαράκη με τον ίδιο τρόπο που ο Μάκης Βορίδης αντικατέστησε (με εντολή του δικτάτορα Παπαδόπουλου) τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ.

kormikiaris-2

*Στην αρχική εκδοχή του κειμένου αναφέρθηκε εκ παραδρομής ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είναι αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου ενώ είναι ξαδέλφια

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ