ΕΡΤ3 λουκέτο

“Δεν ανοίγει στις 11 Ιουνίου η ΕΡΤ3”

Η ΕΡΤ3 δεν πρόκειται να ανοίξει μαζί με την ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου φέρεται να δήλωσε ο Λάμπης Ταγματάρχης επικαλούμενος τεχνικά και νομικά κολλήματα.

Μιλώντας με εργαζομένους στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόσληψης των αλληλέγγυων, οι οποίοι κράτησαν ζωντανό το πρόγραμμα της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης.

Η αναβολή λειτουργίας της ΕΡΤ3 προκαλεί ερωτήματα καθώς το κανάλι ουσιαστικά δεν έκλεισε ποτέ στους μήνες του μαύρου ενώ εργαζόμενοι στο σταθμό δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι και για την τεχνική διαδικασία της μετάβασης.

Η ΕΡΤ3 είχε αποτελέσει τον βασικό πυλώνα για την λειτουργία της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης ενώ το έργο που παρείχαν οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ και οι αλληλέγγυοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και ειδικά αφιερώματα μέσων ενημέρωσης όπως το Al Jazeera.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αναθέσει στον καθηγητής Γιάννη Μυλόπουλο τη θέση του προέδρου στη διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3 ενώ ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης προορίζεται για τη γενική διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Θεσσαλονίκης.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ