Δακρυγόνα και δεκάδες προσαγωγές για τις Σκουριές

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Όλες οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της στάσης. Πρόκειται για τουλάχιστον 70 άτομα και ανάμεσά τους δυο ανήλικοι.

Δεκάδες προσαγωγές, άγριο ξύλο και δακρυγόνα περίμεναν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του απεσταλμένου μας Χρήστου Αβραμίδη,με βάση μαρτυρίες, η Γεωργία Κ. μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έσπασε το πόδι της προσπαθώντας να διαφύγει από λεωφορείο, κοντά στο οποίο αστυνομικοί είχαν πετάξει δακρυγόνα. Νωρίτερα ένας 65χρονος δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι από δακρυγόνο και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες – η υγεία του όμως δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ακόμη και δίπλα στα λεωφορεία στα οποία προσπαθούσαν να επιβιβαστούν διαδηλωτές που αποχωρούσαν από τη συγκέντρωση.

Στο ΑΤ Πολυγύρου, όπου οδηγήθηκαν περίπου 65 προσαχθέντες (ανάμεσά τους και δύο μαθητές), έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα.

Για πρώτη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν τους διαδηλωτές όταν αυτοί προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα που είχαν σχηματίσει. Ομάδες νεαρών απάντησαν με χρήση βομβών μολότωφ κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Φωτογραφία του τραυματία διαδηλωτή
Φωτογραφία του τραυματία διαδηλωτή

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη βία της αστυνομίας αλλά και επιθέσεις τραμπούκων εναντίον εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με την εταιρία “Ελληνικός Χρυσός” έχουν την ηθική και πολιτική ευθύνη για την εγκληματική επίθεση στο Γιάννη Λαθήρα, εκπαιδευτικό, πρόεδρο της Γ’ ΕΛΜΕ και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην εκπαιδευτικό Ε.Θ. από φασιστοειδή που είναι έμμισθοι τραμπούκοι της εταιρίας και φοράνε την προβιά του «εργαζόμενου». Οι τραμπούκοι αφού έκαναν ζημιά στο αυτοκίνητο των εκπαιδευτικών τους επιτέθηκαν, με πρακτικές υπόκοσμου, δεκάδες εναντίον δυο, με αφορμή το μπλουζάκι με σύνθημα κατά της εξόρυξης, σημάδι ότι πήγαιναν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση”.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ