Γιατί Ισραηλινοί πολίτες εκτελούν ανθρώπους στο δρόμο;

Εικόνες σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση Παλαιστινίων αλλά και το λιντσάρισμα προσφύγων περιλαμβάνει video του Al Jazeera. Στις πολύ σκληρές εικόνες εμφανίζονται Ισραηλινοί να κλοτσούν στο κεφάλι ακόμη και τα αιμόφυρτα πτώματα των θυμάτων τους.

Στο video εμφανίζονται υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι που υποστηρίζουν την επιβολή του νόμου του Λυντς.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η συμπεριφορά Ισραηλινών πολιτών απασχολεί όλο και συχνότερα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και ομάδες πανεπιστημιακών που προσπαθούν να εξηγήσουν συγκεκριμένα περιστατικά μίσους. Αίσθηση είχε προκαλέσει στο παρελθόν το γεγονός ότι ομάδες Ισραηλινών συγκεντρώνονταν σε λόφους για να παρακολουθούν το βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στην αποκλεισμένη Γάζα.

Το κλίμα δυσπιστίας απέναντι στο Ισραήλ ενισχύθηκε την τελευταία εβδομάδα, ακόμη και μεταξύ παραδοσιακών συμμάχων της χώρας, όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου απέδωσε το Ολοκαύτωμα στους Παλαιστίνιους επιχειρώντας έτσι να δικαιολογήσει τη στάση του Αδόλφου Χίτλερ.

Πανεπιστημιακοί σε όλο τον κόσμο αλλά και στο εσωτερικό του Ισραήλ, όπως ο καθηγητής M Zimmermann, ανέφεραν ότι με τη στάση του αυτή «εντάσσεται στην μακρά λίστα των αρνητών του ολοκαυτώματος» καθώς αμφισβητεί ότι η γενοκτονία των Εβραίων αποτελούσε κεντρική πολιτική επιλογή του Τρίτου Ράιχ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεργάζεται με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ γα την εκπαίδευση Ισραηλινών πιλότων της πολεμικής αεροπορίας με ειδικές συμφωνίες που στο παρελθόν έχουν υπογραφεί μόνο μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ