Γιατί κρύβεται η ΟΝΝΕΔ πίσω από το anoixtessxoles.gr;

Χωρίς πολιτική ταυτότητα επιχειρεί να εμφανιστεί η ιστοσελίδα anoixtessxoles.gr η οποία στρέφεται εναντίον της απεργίας για τη διάσωση της δημόσιας και δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε ανακοινωθεί στον Τύπο, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας προτίμησαν να κρύψουν την κομματική τους ταυτότητας.

Όπως παρατήρησε βέβαια και ο χρήστης @O_Ktiniatros στο Twitter, ξέχασαν να βγάλουν το e-mail της ΟΝΝΕΔ με το οποίο έκαναν την καταχώρηση του ονόματος.

Όπως σωστά επεσήμανε και ο Παναγιώτης Κάτσικας η Καθημερινή με δημοσίευμά της επιχειρεί να πλασάρει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως ανεξάρτητη.

Απαντώντας στο info-war.gr (εκ μέρους της ΟΝΝΕΔ;) o Νίκος Λυσιγάκης, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ, υποστήριξε ότι υπάρχουν σχετικές αναφορές σε άλλες ιστοσελίδες και στο facebook αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Θέλοντας να διαπιστώσουμε αν η συλλογή υπογραφών είναι γνήσια ψηφίσαμε τρεις φορές από τον ίδιο υπολογιστή χρησιμοποιώντας δυο αληθινά e-mail και ένα ψεύτικο. Και οι τρεις ψήφοι έγιναν δεκτές από το σύστημα χωρίς να λάβουμε e-mail επιβεβαίωσης. Φαίνεται λοιπόν ότι μπορούμε να ψηφίσουμε χιλιάδες φορές χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Σχετικά θέματα:
«Διασπορά ψευδών ειδήσεων» περί εγγραφής φοιτητών

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ