Και αν η κυρία Βαρουφάκη είναι το κορίτσι των Pulp;

Αντικείμενο μελέτης για το χώρο της επικοινωνίας πρέπει να αποτελέσει το πως τα μέσα ενημέρωσης καταφέρνουν να δημιουργούν «ειδήσεις» από αστικούς μύθους.

Η βρετανική εφημερίδα Independent αναπαρήγαγε δημοσίευμα της Athens Voice, το οποίο μεταξύ αστείου και σοβαρού, αναφερόταν στον αστικό μύθο ότι η γυναίκα του Γ.Βαρουφάκη ενδέχεται να είναι η κοπέλα για την οποία έγραψαν οι Pulp το περίφημο Common People – καθώς σπούδασε γλυπτική στο Central St. Martins College of Art and Design του Λονδίνου, όπως αναφέρουν και οι στίχοι του τραγουδιου.

She came from Greece she had a thirst for knowledge
She studied sculpture at Saint Martin’s College, that’s where I caught her eye.
She told me that her Dad was loaded

Προσπαθώντας να προσδώσει κύρος στο δημοσίευμα ο Independent αναφέρει ότι «η Athens Voice αποκάλυψε (η υπογράμμιση δική μας) ότι η Δανάη Στράτου μπορεί να είναι η πλούσια μαθήτρια» για την οποία τραγουδούσε ο Τζάρβις Κόκερ.

Φυσικά και μόνο το να γράψεις τις λέξεις “αποκάλυψε ότι μπορεί να…” σημαίνει ότι όχι μόνο δεν ξέρεις τι σημαίνει δημοσιογραφία αλλά ότι πιθανότατα αντιμετωπίζεις σημαντικό πρόβλημα γραφής και ανάγνωσης.

Και επειδή το θέμα το είχαμε ψάξει πριν από περίπου δέκα χρόνια μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ του Infowar με τίτλο «Στη χώρα των απλών ανθρώπων» – όχι φυσικά για να δείτε αν ευσταθεί ο αστικός μύθος αλλά για να καταλάβετε τι σημαίνει ταξικός πόλεμος στα χρόνια της Θάτσερ και του Μπλερ.

Infowar: Η χώρα των απλών ανθρώπων. from infowar on Vimeo.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ