αφγανιστάν ηπα

Αφγανιστάν: 17 άμαχοι σκοτώθηκαν από επιθέσεις Αμερικάνικων Drones

Πηγή: DemocracyNow

Μετάφραση: Χρήστος Αβραμίδης

Αφγανοί αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 17 άμαχοι σκοτώθηκαν από επιθέσεις Αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, στο Αφγανιστάν την Τετάρτη. To πρώτο χτύπημα φέρεται να πέτυχε το φορτηγό ενός τοπικού γέροντα ο οποίος ήταν στο δρόμο του για να επιλύσει μιας διένεξη που αφορούσε την γη του-σκοτώνοντας τον γέροντα και άλλους 11 . Το δεύτερο drone φέρεται να χτύπησε και να σκότωσε δύο άτομα που περισυνέλλεγαν τα πτωματά τους. Μια τρίτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους φέρεται να σκότωσε άλλους τρεις που είχαν έρθει να δουν τι είχε συμβεί. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε δύο από τα τρία χτυπήματα, αλλά λέει ότι δεν υπήρξαν απώλειες αμάχων.
Εν τω μεταξύ, το Γραφείο Επίβλεψης των ΗΠΑ έχει εκδώσει μία καταδικαστική έκθεση δείχνει ότι τα 113 δις δολάρια που έχουν ξοδευτεί για την ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν είναι μία τεράστια αποτυχία. Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς προβληματικά οικοδομήματα, επικίνδυνους δρόμους και εκατοντάδες άδεια σχολεία.

Ο Ειδικός Γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ για την ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν, John Sopko, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για έκθεση, είπε: «Δεκαπέντε χρόνια σε μία ανολοκλήρωτη εργασία, χρηματοδότησης και μαχών, θα πρέπει πραγματικά να ρωτήσουμε «Τι πήγε λάθος;» Από το 2002 οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ξοδέψει περισσότερα από 113 δις στις προσπάθειες ανοικοδόμησης- περισσότερα από τις συνολικές δαπάνες του Σχεδίου Μάρσαλ για να ανοικοδομηθεί η Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ