Μπόλαρης

Tο ναζιστικού τύπου κυνήγι οροθετικών του Μπόλαρη

Αναδημοσιεύουμε παλαιότερη επιστολή μελών της πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες Οροθετικές για το ρόλο του Μ.Μπόλαρη στο ναζιστικού τύπου κυνήγι οροθετικών γυναικών επί υπουργείας Λοβέρδου:

Έκπληξη μας προκάλεσε η είδηση σε διάφορα δημοσιεύματα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανόν να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του το M. Μπόλαρη, από τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Ο Μ. Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας με υπουργό τον Α. Λοβέρδο, το 2012, όταν έγινε η επιχείρηση σύλληψης εκατοντάδων τοξικοεξαρτημένων γυναικών στο κέντρο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια «απαλλαγής» της Αθήνας από την «υγειονομική βόμβα», την οποία υποτίθεται ότι συνιστούν αυτές οι δύστυχες υπάρξεις, σύμφωνα με την έως και σήμερα ισχύουσα υγειoνομική διάταξη 39Α, ανάμεσα σε άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως οι μετανάστες και τα εκδιδόμενα άτομα.

Ακούστε πως προωθούσε ο Μπόλαρης τις θεωρίες Λοβέρδου περί υγειονομικής βόμβας

Οι γυναίκες προσήχθησαν στη Γενική Ασφάλεια, υποβλήθηκαν σε αναγκαστικό τεστ για τον HIV/AIDS, 29 από αυτές βρέθηκαν θετικές και στη συνέχεια κατηγορήθηκαν για πορνεία και παραπέμφθηκαν για «βαρέως σκοπούμενη σωματική βλάβη» εναντίον των υποτιθέμενων, άγνωστων πελατών, δηλαδή παραπέμφθηκαν για κακούργημα. Διατάχθηκε από την εισαγγελία η φυλάκισή τους και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους. Η κρατικής έμπνευσης διαπόμπευσή τους, υποτίθεται οτι στόχευε στην προστασία της κοινωνίας, δηλαδή πρακτικά των πορνοπελατών. Έμειναν στη φυλακή, μερικές έως και ένα χρόνο αφού αποφυλακίζονταν σταδιακά. Πολλές απαλλάχθηκαν τελείως, ενώ άλλες καταδικάστηκαν για πλημμέλημα για το θέμα της πορνείας, αφού η κακουργηματική κατηγορία δεν αποδείχθηκε στα δικαστήρια για καμιά. Κανένας πορνοπελάτης δεν παραβρέθηκε στα δικαστήρια για να ζητήσει την καταδίκη τους.

Οι υπουργοί Λοβέρδος (Υγείας) και Χρυσοχοίδης (Προστασίας του Πολίτη), ευθύνονται προσωπικά για την ακραία και μεθοδευμένη αυτή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών στο βωμό της προεκλογικής τους εκστρατείας, ενώ φυσικά εμπλέκονταν πολλά ακόμα πρόσωπα και θεσμοί.

Ο κύριος Μπόλαρης συναινούσε, όπως ήταν φυσικό, ως υφυπουργός Υγείας, στην ηθική εξόντωση των γυναικών αυτών. Ως ένα από τα σημαντικά όργανα της εφιαλτικής αυτής ορχήστρας, δήλωνε στις 2/5/2012 στο ΣΚΑΪ: «Το υπουργείο έχει χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και ένα χρόνο», σημειώνοντας ότι η ανάδειξη των προσώπων ήταν το έσχατο μέτρο προφύλαξης.

Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε αυτή την ακραία παραβίαση δικαιωμάτων των οροθετικών γυναικών, που έκανε ερωτήσεις για το θέμα στη Βουλή, που έβγαζε ανακοινώσεις και έδινε χώρο στα δικά του media για την αποκάλυψη αυτού του σκανδάλου, σκέπτεται τώρα να εντάξει αυτό το πρόσωπο στη λίστα των υποψηφίων του για τις ερχόμενες εκλογές;

Όχι, δεν μπορεί να είναι αλήθεια, δεν το πιστεύουμε.

Μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες Οροθετικές
Χρύσα Μπότση (ΑCT-UP – Δράσε)
Κωνσταντής Καμπουράκης (ΑCT-UP – Δράσε)
Πόπη Μέλλιου
Σίσσυ Βωβού

bolaris-(1)

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ