Από τη ΓΑΖΑ στη Γ.Α.Δ.Α. Μια φυλακή δρόμος

Όπως φαίνεται εκτός από τα δακρυγόνα των ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής η Ελληνική αστυνομία χρησιμοποιεί και αρκετές από τις μεθόδους του Ισραηλινού στρατού.

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τις μαζικές συλλήψεις στη Βίλα Αμαλίας:

Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» έχει θέσει ως σκοπό της να μεταφέρει την αλληλεγγύη από τη χώρα μας στους επί 65 χρόνια αντιστεκόμενους στην κατοχή Παλαιστίνιους. Αυτή την αλληλεγγύη, ως πολύτιμο φορτίο, τη βρίσκει σε πολλά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Ένα από αυτά, ζωντανό, ενεργό και δραστήριο είναι οι κοινωνικές καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, μέσα στους οποίους ξέρουμε καλά ότι καλλιεργούνται και αναπτύσσονται στην πράξη οι αξίες της προσφοράς, του μοιράσματος και της πραγματικής κοινωνικότητας.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επέλεξε να θεωρήσει αυτά τα ζωντανά κύτταρα ως εχθρούς και να εξαπολύσει εκστρατεία καταστολής εναντίον τους, ενώ τα ΜΜΕ επιστράτευσαν ακόμα και οργανωμένους, ιδεολόγους ρατσιστές να παρουσιάζονται ως «κάτοικοι», συκοφαντώντας ξεδιάντροπα τη δράση των καταλήψεων κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Δηλώνουμε την απερίφραστη συμπαράστασή μας στις κοινωνικές καταλήψεις, οι οποίες με πολλούς τρόπους έχουν στηρίξει εγχειρήματα όπως το δικό μας.

Απαιτούμε:

Την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της Villa Amalias και της κατάληψης Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά, μεταξύ των οποίων και το μέλος της Πρωτοβουλίας μας Η.Λ.

Την άμεση ανάκληση όλων των κατηγοριών, ιδιαίτερα μάλιστα του «ιδιωνύμου» του «κουκουλονόμου», βάσει του οποίου μετατρέπονται κατά το δοκούν σε κακουργήματα

Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”

Σχετικά θέματα:

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ