μαλαματινα απεργία απεργοσπάστες ςεργοδοσία αστυνομία συλλήψεις

Απεργοσπάστες, αστυνομία και δύο συλλήψεις στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το εργοστάσιο της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εργαζόμενοι διεξάγουν επί 4η εβδομάδα απεργιακό αγώνα για την ακύρωση 15 απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο και λεωφορείο μισθωμένο από την εργοδοσία του εργοστασίου, το οποίο μετέφερε απεργοσπάστες, σε μία επιχείρηση πρόκλησης έντασης. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως έχει δοθεί εντολή από την εισαγγελέα για την πραγματοποίηση συλλήψεων εάν «εμποδιστεί» ο απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Όπως κι έγινε, με δύο μέχρι στιγμής συλλήψεις, πρώτα του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγγίδη, κι έπειτα του Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Προέδρου της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γιάννη Νιβορλή.

Η συλλήψεις έγιναν με το πρόσχημα της «παράνομης βίας», όπου βία είναι η απεργία των εργαζομένων και η μη υποχώρησή τους απέναντι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας.

Την ώρα της σύλληψης του Γ. Νιβορλή, η αστυνομία εξαναγκάστηκε να συλλάβει και στέλεχος της επιχείρησης, έπειτα από την επιθυμία απεργών να καταθέσουν μήνυση εναντίον του.

Τα γεγονότα στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» δείχνουν την πλήρη συμπόρευση του κράτους με τους εργοδότες και την προστασία των συμφερόντων τους. Οι εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» συνεχίζουν ακάθεκτοι τον αγώνα τους και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ