φασισμός

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης με FASCISM INC

Προβολές του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προγραμματίζονται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από την Αθήνα μέχρι τη Μελβούρνη και από τη Θήβα μέχρι το Λονδίνο, αρκετές συλλογικότητες επικοινώνησαν μαζί μας τις τελευταίες ημέρες ζητώντας να προβάλλουν το ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών εκδηλώσεων.

Σύντομα επίσης θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή μας σε διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ. Το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. έχει ήδη υποτιτλιστεί σε 10 γλώσσες (με τελευταίο απόκτημα τα κινέζικα και τα τούρκικα) και προβάλλεται σε φεστιβάλ αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο.

Αν θέλετε και εσείς να πραγματοποιήσετε προβολές στα ελληνικά ή σε άλλες γλώσσες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για κάθε τεχνική βοήθεια.

Από την πλευρά μας, ως δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, συνεχίζουμε την προσπάθεια δημοσιεύοντας ολόκληρο το υλικό της έρευνας και τις συνεντεύξεις. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε να ανεβάζουμε στο site της Infowar Productions αλλά και στο info-war.gr τα αποσπάσματα των συνεντεύξεων από Έλληνες και ξένους καθηγητές, συγγραφείς και δημοσιογράφους.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική, αντιφασιστική «εγκυκλοπαίδεια» για την ιστορία του φασισμού και του ναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη παρουσιάζοντας πληροφορίες που δεν φτάνουν ποτέ στα σχολικά βιβλία ή τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Θα μιλήσουμε για το αληθινό πρόσωπο του Μεταξά αλλά και τις σχέσεις του καθεστώτος της 3ης Σεπτεμβρίου με τον Βενιζέλο και τον Γ.Παπανδρέου. Θα ακούσουμε ιστορίες για τους σημαντικότερους συνεργάτες των ναζί, που σήμερα κυριαρχούν στην οικονομική, πολιτική και μιντιακή ζωή της Ελλάδας. Θα αναρωτηθούμε αν ο Χίτλερ ήταν τρελός και αν το σχέδιο Μάρσαλ ενίσχυσε τους δοσίλογους της κατοχής. Θα επιχειρήσουμε να συνδέσουμε τη ναζιστική κατοχή με τη φιλοφασιστική χούντα αλλά και το σημερινό καθεστώς οικονομικής κατοχής και θα αναρωτηθούμε με ποιους τρόπους η ΕΕ ανέχεται την άνοδο του νεοναζισμού και προωθεί τη θεωρία των δυο άκρων.

Μείνετε συντονισμένοι…

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ