Ανακοίνωση του Δεξιού Τομέα για τον αποκλεισμό της ελληνικής αποστολής στην Οδησσό

Αποστολή Ουκρανία
Άρης Χατζηστεφάνου

Ο εκπρόσωπός Τύπου της ναζιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό και τον προπηλακισμό των μελών της ελληνικής αποστολής που θα πραγματοποιούσε επαφές με μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό της Ουκρανίας

“Πρόκειται για ομάδα της ριζοσπαστικής αριστεράς που ήθελε να πραγματοποιήσει συνέδριο. Αποκλείσαμε το ξενοδοχείο προκειμένου να εμποδίσουμε τα μέλη της αποστολή να πάνε στο χώρο του συνεδρίου και θα το ξανακάνουμε από όπου και αν προέρχονται” δήλωσε ο Αρτέμ Σκοροπάντσκι.

Στην ελληνική αποστολή, που προγραμμάτιζε επαφές με μέλη της ελληνικής κοινότητας, συμμετέχουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη και ο πρόεδρος επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Ομάδα παραστρατιωτικών του Δεξιού Τομέα συνέχισε να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της αποστολής καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, εισβάλλοντας ακόμη και στο εστιατόριο που βρέθηκαν το μεσημέρι. Τα μέλη της οργάνωσης μαγνητοσκοπούσαν συνεχώς την αποστολή ακόμη και μπροστά στην ουκρανική αστυνομία.

Νωρίτερα είχαν εισβάλλει στον προθάλαμο του ξενοδοχείου όπου απωθήθηκαν από την ασφάλεια του κτιρίου.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ