χαλκιδική εξόρυξη

Ανακοίνωση νεολαιών Χαλκιδικής: «Άδειες πολλές, λουκέτο κανένα »

Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι δεν έχουμε άλλο καιρό για χάσιμο, για υποσχέσεις και για λόγια. Είναι καιρός να σταματήσουμε να πιστεύουμε στην ελπίδα που θα μας προσφέρουν οι άλλοι, αλλά να δημιουργήσουμε την ελπίδα παλεύοντας.
Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε αλήθειες κι ας πονάνε.

Τις προηγούμενες μέρες δόθηκε άλλη μία άδεια στην Ελληνικός Χρυσός, αυτήν την φορά για τη δόμηση στο εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών. Η άδεια αυτή αποτελεί άμεση συνέπεια της ασυνέπειας της κυβέρνησης να πάρει πίσω τον 4280 του 2014, νόμος που χαρακτηρίστηκε από την τότε αντιπολίτευση του Σύριζα φωτογραφικός, νόμος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών και δασοκτόνος. Με την ανάληψη μάλιστα των καθηκόντων του, τον Ιανουάριο του 2015, ο αρμόδιος υφυπουργός Γ. Τσιρώνης είχε δηλώσει ότι η απόσυρσή του αποτελεί άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης. Όμως τελικά δεν ήταν τόσο άμεση, όπως δεν ήταν και τόσο άμεση για την κυβέρνηση του Σύριζα, η ανάγκη να κινηθεί αποφασιστικά και να τερματίσει την καταστροφή που συντελείται στη Χαλκιδική.

Μια καταστροφή που μέχρι τώρα είχε τη σφραγίδα κυβερνήσεων που είχαν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των πολυεθνικών. Τώρα όμως έχει τη σφραγίδα μιας κυβέρνησης που είπε πολλά, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Το Κίνημα αποφάσισε να προχωρήσει σε διαμαρτυρία στο γραφείο του Σύριζα και της τοπικής βουλευτή Κ. Ιγγλέζη και σε λαϊκή συγκέντρωση την επόμενη μέρα. Κι όμως, αυτή η κίνηση θεωρήθηκε από την Τοπική Οργάνωση του Σύριζα τόσο αρνητική, που έσπευσαν να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις και να στηρίξουν τους συντρόφους τους! Ανακοινώσεις για να προλάβουν τι; Να εμποδίσουν τι; Μήπως ανακοινώσεις για να πολώσουν το κλίμα; Δεν εξηγείται αλλιώς μία ανακοίνωση που μιλάει για «ανθρωποφαγία», μιλάει για δράσεις που ευνοούν την Eldorado και κάνει μία απλή αναφορά στην ολιγωρία της κυβέρνησης να αποσύρει έναν νόμο που δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Φτάσαμε στο σημείο δηλαδή, η Τοπική του Σύριζα να διαλέξει να κάνει επίθεση στον απλό κόσμο που αγωνίζεται και απλή αναφορά στους «πάνω»
Στη λαϊκή συγκέντρωση αυτό που εισπράξαμε ήταν για άλλη μια φορά λόγια. Λόγια ότι ο Σύριζα θα κλείσει τις Σκουριές και ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Και ή είμαστε όλοι εμείς που διαμαρτυρόμαστε τυφλοί ή τελικά, όταν το ένα πόδι πατάει στο κίνημα και το άλλο στο κόμμα, η εικόνα θολώνει και η αλήθεια διαστρεβλώνεται.

Αυτό όμως που με βεβαιότητα ξέρουμε όλοι μας καλά είναι η απόφασή μας να συνεχίσουμε τον διπλό αγώνα, που αποτελεί αγώνα ζωής. Διπλός γιατί η μία του άκρη αφορά τον τόπο μας και η άλλη του άκρη αφορά τους ανθρώπους μας, που διώκονται. Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε και για τα δύο. Δεν θα αφήσουμε ούτε τον τόπο μας, ούτε τους ανθρώπους μας απροστάτευτους. Γιατί μόνο έτσι εμείς θα έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/3/2016. Προσυγκέντρωση ΧΑΝΘ ΏΡΑ: 11.30
Επιτροπή Νεολαίας Ιερισσού, Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης ενάντια στην εξόρυξη.

Νεολαία Ιερισσού, Νέων Ρόδων και Ουρανούπολης ενάντια στην εξόρυξη

Σημείωση από το Infowar: Μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ  εδώ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ