Ακροδεξιά site απειλούν επαιδευτικούς

Σοβαρές καταγγελίες για την αναπαραγωγή κειμένων που καλούν σε άγριο ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «ο Αριστοτέλης».

Αφορμή αποτέλεσε αναδημοσίευση παλαιότερου, κειμένου του Δημήτρη Παπαγεωργίου το οποίο ζητούσε να «κάνουν μαύρους στο ξύλο» εκπαιδευτικούς που όπως ψευδώς υποστήριζε προσπαθούσαν να μυήσουν παιδιά στη μουσουλμανική θρησκεία.

makeleio_nipiagogeio

 

Ο Δ. Παπαγεωργίου είχε καταδικαστεί, ως μέλος τότε της Χρυσής Αυγής, για επίθεση σε μέλος του ΣΕΚ στην Ευελπίδων (10/1/2001).

Το άρθρο του αναδημοσιεύτηκε στις 19/2/2016 από το site makeleio.gr του επίσης (κατά δήλωσή του) χρυσαυγίτη Στέφανου Χίου

Capture

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε «ο Αριστοτέλης», καταγγέλλει την προσπάθεια ακροδεξιών site, να παρέμβουν με απειλητικό τρόπο στις παιδαγωγικές διαδικασίες αναρτώντας ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα που αφορούν το 79ο νηπιαγωγείο του Συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα:

Από αναρτήσεις στο διαδίκτυο ενημερωθήκαμε πως, γνωστό για τις ακροδεξιές θέσεις του site, ανέβασε πριν μερικές μέρες ένα δημοσίευμα του 2010 -χωρίς καν να διασταυρώσει αν οι πληροφορίες είναι αληθείς ή το πότε αυτό γράφτηκε- στο οποίο αναφέρεται ότι συνάδελφοι του 79ου νηπιαγωγείου του συλλόγου μας υποχρεώνουν (!) τους μαθητές να κάνουν μουσουλμανική προσευχή. Το δημοσίευμα αυτό είναι πέρα για πέρα ψευδές.

Πέρα όμως από το ψευδές και ανυπόστατο του δημοσιεύματος αυτού, γεγονός είναι πως με την ανάρτηση αυτή τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων καθώς και η ψυχική τους ηρεμία αφού τόσο το ίδιο το δημοσίευμα καθώς και τα σχόλια κάτω από αυτό συνιστούν ρητορική μίσους απέναντί τους, καλώντας ακόμα και σε βιαιοπραγίες εις βάρος τους.

Ο Σύλλογος δηλώνει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους που κατηγορούνται και απειλούνται. Θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της αλήθειας. Καλούμε τώρα να κατέβουν οι συγκεκριμένες αναρτήσεις από όποιο site έχουν αναπαραχθεί. Καλούμε την υπηρεσία να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς από τις προσπάθειες συκοφάντησης και παρεμπόδισης του έργου τους!

Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν υπόκειται σε εκβιασμούς, δεν επηρεάζεται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι εντολοδόχοι του μίσους.
Ο Σύλλογός μας υπερασπίζει το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκεία. Καταδικάζει την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του σωβινισμού στο σχολείο καθώς και την ιδεολογική τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο και δε θα επιτρέψουμε την παρέμβαση φασιστικών στοιχείων κι αντιλήψεων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα του εκπαιδευτικού μέσα από το παιδαγωγικό του έργο να προωθεί τις αξίες της ελευθερίας της σκέψης, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Η μάχη μας για παιδαγωγική ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία είναι διαρκής.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η πρόεδρος Γράφου Ματίνα
Η γραμματέας Ρέππα Ντίνα

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ