συριζα ελπίδα

«Ή με τον αγώνα ή με τον ΣΥΡΙΖΑ» (pics)

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Μαζική διαμαρτυρία εκατοντάδων ανθρώπων έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού από το Συντονιστικό αγώνα Ιερισσού.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την τελευταία άδεια δόμησης που έλαβε η εταιρία για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές που σχετίζεται με το νόμο 4280/2014. Όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι ο συγκεκριμένος νόμος περιέχει διατάξεις που ήταν φωτογραφικές προς όφελος των εταιριών. Κατηγορία που μέχρι πρότεινος ασπαζόταν και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αν το πίστευε ακόμα, θα είχε φροντίσει να αποσύρει το νομοσχέδιο» σχολίασαν διαδηλωτές στο Infowar.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να σταματήσει άμεσα η εξόρυξη. Επίσης έγραψαν συνθήματα και ανέβηκαν στο μπαλκόνι των γραφείων του κόμματος χωρίς όμως να προκαλέσουν κάποια ζημιά. Αντέδρασαν έτσι, στην ανακοίνωση της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού που κατηγορεί ότι «το τελευταίο διάστημα, μεθοδεύεται κλίμα της ανθρωποφαγίας συντονισμένα ενάντια σε συναγωνιστές μας» ενώ λέει ότι «δεν θα συμμετέχουμε στο παιχνίδι αυτών που το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της El Dorado με στόχο να αποδυναμώσουν το κίνημα» Οι διαδηλωτές εκτίμησαν μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες πλευρές του κειμένου είναι αιχμές ενάντια στους ίδιους και στην κριτική που ασκείται πλέον εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του για την αδράνεια σε σχέση με εξόρυξη χρυσού για αυτό και έγραψαν στους τοίχους του κτιρίου «έρχονται οι ανθρωποφάγοι». Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρέμβαση και επισυνάπτεται επίσης η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού.

συριζα χαλκιδική συριζα ορυχεία συριζα σκουριεςσυριζα αγώνας

«Τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ιερισσού , εκφράζουμε την διαφωνία μας με την ολιγωρία της κυβέρνησης να αποτρέψει την αναγκαστική έκδοση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού από την Πολεοδομία , τροποποιώντας τους νόμους και τις διατάξεις του Ν.4280/2014 , όπως μας είχαν υποσχεθεί από καιρό.
Πιστεύουμε ότι υπάρχει πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την οριστική διακοπή της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική , όπως δεσμεύτηκε με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς που είμαστε από την αρχή στον αγώνα κατά της μεταλλουργίας χρυσού , που με την παρουσία και τη στάση μας στηρίζουμε όλες τις δράσεις του κινήματος , βιώνουμε το τελευταίο διάστημα το κλίμα της ανθρωποφαγίας που μεθοδεύεται συντονισμένα ενάντια σε συναγωνιστές μας.
Δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στο παιχνίδι αυτών που το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της El Dorando με στόχο να αποδυναμώσουν το κίνημα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των συντρόφων μας που από θεσμικές θέσεις ( δήμαρχος , βουλευτίνα κ.α. ) υπηρετούν το κίνημα και βοηθούν στην καλύτερη επεξεργασία και προβολή των στόχων του στην Ελλάδα και διεθνώς.
Ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη είναι αγώνας όλον μας και θα τον συνεχίσουμε μαζί με τους συναγωνιστές μας μέχρι την τελική νίκη.
Ιερισσός 27/2/2016»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ