ματ ελλάδα τουρκία

Έλληνας ή Τούρκος; Βρείτε τις διαφορές

Νοέμβριος 2014

Πρακτικές της τουρκικής αστυνομίας, με ευθείες βολές δακρυγόνων κατά διαδηλωτών, χρησιμοποίησε και πάλι η Ελληνική αστυνομία στην επίθεση που πραγματοποιήσε εναντίον διαδηλωτών στις Σκουριές.

Έχοντας προφανώς εντολές να προστατεύσουν με κάθε μέσο τα συμφέροντα των πολυεθνικών χρυσού τα μέλη των ΜΑΤ επιδώθηκαν σε σκοποβολή με ζωντανούς στόχους.

Τον Ιούλιο του 2013 η οργάνωση Human Right Watch κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να αποδώσει ευθύνες σε αστυνομικούς που έκαναν χρήση δακρυγόνων σε ευθεία βολή και σε μικρή απόσταση από διαδηλωτές.

Ανάμεσα στα θύματα της τουρκικής αστυνομίας ήταν και ο 14χρονος Berkin Elvan ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από ευθεία βολή δακρυγόνου.

Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση ένας έλληνας διαδηλωτής τραυματίζονταν σοβαρά στο μάτι από δακρυγόνο.

Στην Ελλάδα οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές για τον τρόπο χρήσης των δακρυγόνων αλλά και των χειροβομβίδων κρότου λάμψης με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η επίθεση στον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε καλέσει τις αρχές να αντιγράψουν τις μεθόδους Ερντογάν με μήνυμα στο twitter το οποίο στη συνέχεια προσπάθησε να διαγράψει αλλά καταγράφηκε από το politwoops

Η ευχή του έγινε πραγματικότητα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ