γαλέρα

Ως πότε κωπηλάτες της γαλέρας;

Λάβαμε και δημοσιεύουμε…
Του Αλέκου Σύλογλου

Στις 23/4/2010 ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου ανήγγειλε στον ελληνικό λαό από το Καστελόριζο ότι «Ανάγκη εθνική μας μας επέβαλε να ζητήσουμε και επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού αποφασίσαμε με τους εταίρους μας. Έχω δώσει εντολή στον υπουργό οικονομικών για τις αναγκαίες ενέργειες». Έτσι ανακοινώθηκε η κατάργηση της de jure κυβέρνησης της χώρας. Η de facto διακυβέρνηση θα ασκείται πλέον από το Δ.Ν.Τ.

Μετά τη παραίτηση του GAP από την πρωθυπουργία ακολούθησαν διαδοχικά τρεις κυβερνήσεις. Η πρώτη με πρωθυπουργό το τεχνοκράτη Λουκά Παπαδήμου, η δεύτερη με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και τελικά η δικομματική των κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πάλι με πρωθυπουργό τον Α.Σαμαρά.

Το έργο που προσέφεραν όλες οι κυβερνήσεις που παρήλασαν ήταν να φέρουν το αποτέλεσμα ο λαός μας να βιώνει το γολγοθά της οικονομικής εξαθλίωσης, του περιορισμού κοινωνικών κεκτημένων που αποκτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, όπως στην εργασία, υγεία, παιδεία κ.α.

Μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Α.Σαμαρά και μετά παρέλευση ορισμένου χρόνου, άρχισαν οι αναγγελίες των επιτυχιών της κυβέρνησης, ρίχνοντας το σύνθημα success story, πιστεύοντας ότι ο λαός θα το πιστέψει. Δεν έφτανε όμως αυτό, ακολούθησε η αναγγελία ότι το έτος 2014 η χώρα μας θα απαλλαγή από το μνημόνιο και ελεύθερη πλέον θα έχει τη δυνατότητα να βγει στην ελεύθερη αγορά.

Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι κυβερνήσεις του Γ.Παπανδρέου και του δίδυμου της συμφοράς Σαμαρά-Βενιζέλου, έχουν βάλει την Ελλάδα σε καθεστώς μνημονιακής υποδούλωσης στην ΕΕ μέχρι το… 2050. Με βάση κανονισμό της ΕΕ (Νο 472/2013) που αποφασίστηκε φέτος, όποια χώρα έχει δανειστεί λεφτά από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, θα βρίσκεται υπό καθεστώς «ενισχυμένης επιτήρησης» μέχρι να έχει αποπληρώσει το 75% του χρέους της. Επομένως, ο λαός μας θα βρίσκεται υπό καθεστώς μνημονιακής υποδούλωσης μέχρι το 2050, δηλαδή περίπου μισό αιώνα μας έχουν θάψει οι κ.κ. Αντωνάκης και Γιωργάκης. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Στο σημείο αυτό είναι αναγκαίο να ανατρέξω στην ιστορική πορεία της Ελλάδος από πλευράς σκλαβιάς μετά την άλωση την Κωνσταντινούπολης το 1453. Τετρακόσια ογδόντα χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς, 114 χρόνια αποικία της Αγγλίας, 60 επικυριαρχία των ΗΠΑ και σήμερα άλλα 50 χρόνια υπόδουλη της ΕΕ και κυρίως της Γερμανίας της Μέρκελ.

Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα «Ως πότε θα είμαστε κωπηλάτες της γαλέρας που φέρει την ονομασία Ελλάδα και με κυβερνήτες ξένων κρατών έχοντας μάλιστα βοηθούς κολαούζα εσωγενείς παράγοντες; Ως πότε επιτέλους;».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ