Οι Αναιρέσεις δίνουν και φέτος στη Θεσσαλονίκη την απάντηση με το φετινό πολύμορφο και πλούσιο μουσικό τους πρόγραμμα. Το φεστιβάλ διοργανώνεται στις 13, 14 και 15 Ιουνίου στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά με σύνθημα: «Κάνουμε θόρυβο και αυτό είναι γεγονός».

Η πρόσκληση:

Πόσα συγκροτήματα μπορείς να δεις με 5 ευρώ;

Την Παρασκευή 13 Ιούνη ο Φοίβος Δεληβοριάς μας έρχεται στη μία εκ των δύο σκηνών των Αναιρέσεων για μια… «ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΒΙΖΙΤΑ». Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία των εμφανίσεών του στην Αθήνα, ο Φοίβος Δεληβοριάς μεταφέρει τη νέα του παράσταση φωνάζοντας όλους τους φίλους τους για παιχνίδι και, δηλώνοντας ότι δε θα κατέβουν με τίποτα απ’ τη σκηνή, «αν δεν ξαναγεννηθεί ό,τι παλιό, αν δεν παρουσιαστεί ό,τι καινούργιο, αν δεν εορταστεί ό,τι αξίζει να γιορτάσουμε και αν δε σταλεί μια «υβρεοπομπή» σε ό,τι αξίζει να αφήσουμε πίσω μας για πάντα..» Λίγο νωρίτερα οι «δικοί μας» Θεσσαλονικείς, ΛΑΡΓΚΟ, έρχονται να μας βομβαρδίσουν με ένα κράμα σύγχρονων παραδοσιακών- βαλκανικών ακουσμάτων με ηλεκτρικούς ήχους. Παράλληλα στη δεύτερη σκηνή, o Νικόλας Καραγκούνης, των Ξέμπαρκων θα μας ταξιδέψει στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, ενώ ο Γιώργος Μεράτζας, με μια αξιοζήλευτη διαδρομή στο πολιτικό και παραδοσιακό τραγούδι θα μας τραγουδήσει για.. ότι μας πονάει στη δίκοπη ζωή μας.

Το Σαββάτο 14 Ιούνη, οι Ψυχόδραμα07 θα ανέβουν στη μία εκ των δύο σκηνών των Αναιρέσεων για το καλοκαιρινό τους live στη Θεσσαλονίκη γεμίζοντας το χώρο με τους ήχους και τους στίχους τους που τόσο έχουν αγαπηθεί από την νεολαία της αμφισβήτησης. Τη συναυλία θ’ ανοίξει ο γνωστός MC Λόγος Απειλή.

Στην άλλη σκηνή οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ υποδέχονται την αγαπημένη Βούλα Σαββίδη, μια από τις μούσες του Μάνου Χατζιδάκι, σε μια σπουδαία εμφάνιση από τη μεγάλη ερμηνευτική της διαδρομή. Λίγο πιο νωρίς θα προηγηθεί το νεανικό συγκρότημα των «Από Πριν και Από Μετά».

Τέλος, λίγο πριν από την έναρξη των συναυλιών οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2014 θα έχουν την χαρά να φιλοξενήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Μάρξ στο Σόχο» σε κείμενο του Howard Zinn από τη θεατρική ομάδα Φάντης Μπαστούνι

Την Κυριακή 15 Ιούνη, στη σκηνή των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ έρχονται οι BALDAFÁN wedding band σε έναν «γάμο» βαλκανικών ηχοχρωμάτων και ταυτοτήτων, χωρίς σύνορα και διαβατήριο,όπου όλοι εύχονται… «Και του χρόνου». Τη σκυτάλη θα πάρουν οι ENCARDIA, που με νέους ήχους και φωνές τραγουδούν για τον έρωτα, δεν φοβούνται τη χαρά, αμφισβητούν τις εξουσίες. Με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς, οι ENCARDIA, σμίγουν με το κοινό τους σε ένα ακόμα ραντεβού, σε μια ακόμη γιορτή. Στην άλλη σκηνή η μοναδική Φωτεινή Βελεσιώτου.

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30.