πρώτο θέμα

Το Πρώτο Θέμα παραποιεί την επιστολή Ρωμανού

Η εφημερίδα που στήριξε όσο ελάχιστοι την άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα, με στημένα ρεπορτάζ υπέρ της Χρυσής Αυγής, παραποιεί τώρα τα λόγια του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Όπως επεσήμανε το Alterthess, η εφημερίδα σε άρθρο της αναφέρει και το εξής: “Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι εμμέσως ο Νίκος Ρωμανός ζήτησε αυτοσυγκράτησε απ’ όσους διαμαρτύρονται και ενώνουν τη φωνή τους μαζί του. «Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται», έγραψε στην επιστολή που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα με τίτλο «χορεύοντας με το θάνατο για 24 μέρες»”.

Συνδέοντας σκόρπιες φράσεις της επιστολής η εφημερίδα του κομιστή αφήνει να εννοηθεί ότι ο Ρωμανός ζητά αυτοσυγράτηση ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις τραβούν την αντιπαράθεση στα άκρα.

Όπως είναι σαφές από την επιστολή που λάβαμε στο info-war.gr το πρωί της Τετάρτης, ο Ρωμανός αναφέρει χαρακτηριστικά: «6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ». Ολόκληρη η φράση την οποία χρησιμοποιεί αποσπασματικά η εφημερίδα είναι η εξής: «ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού».

Έχοντας συνηθίσει να σκυλεύει τη μνήμη νεκρών, όπως ο Παύλος Φύσσας, η φωνή της Χρυσής Αυγής επεκτείνεται τώρα και στους ζωντανούς.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ