Το Ισραήλ πρώτο κράτος στις δολοφονίες δημοσιογράφων

Τη δεύτερη θέση στο θάνατο δημοσιογράφων, μετά τη Συρία, καταλαμβάνει το Ισραήλ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Ενώ όμως στη Συρία ο θάνατος των δημοσιογράφων οφείλεται σε πολλές και διαφορετικές αντιμαχόμενες παρατάξεις – μεταξύ των οποίων και ο ISIS – το Ισραήλ είναι το πρώτο κράτος που μεθοδικά στοχεύει και εξοντώνει λειτουργούς του Τύπου.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ισραήλ σκότωσε επτά δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της τελευταίας επιδρομής εναντίον αμάχων στη Γάζα.

Όπως προκύπτει και από προηγούμενες εκθέσεις της οργάνωσης ο αριθμός αφορά όσους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους γιατί ο συνολικός αριθμός των νεκρών δημοσιογράφων στη Γάζα ξεπέρασε τους 12.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών δημοσιογράφων στους 15.

Κατά τη διάρκεια του ανηλεούς βομβαρδισμού της αποκλεισμένης Γάζας ο ισραηλινός στρατός στόχευσε οχήματα δημοσιογράφων που έφεραν εμφανή σήμανση δολοφονώντας όσους επέβαιναν σε αυτά.

Δεν μπορεί φυσικά να θεωρείται τυχαίο ότι το κράτος που ευθύνεται για τις περισσότερες δολοφονίες δημοσιογράφων αποτελεί «στρατηγικό σύμμαχο» της Ελλάδας – ίσως της μοναδικής χώρας στην ιστορία που κατρακύλησε κατά 50 θέσεις στην κατάταξη της ελευθεροτυπίας.

Να σημειωθεί ότι λόγο αυτής της κατάστασης το αυστριακό γραφείο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα αποφάσισε φέτος να βραβεύσει μόνο Έλληνες δημοσιογράφους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ