Το Ισραήλ δεν θέλει να βλέπετε τέτοιες εικόνες

O βετεράνος δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ είπε κάποτε ότι οι πόλεμοι θα είχαν σταματήσει εάν τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τις πραγματικές εικόνες των θυμάτων.

Αυτό φαίνεται ότι προσπαθεί να αποτρέψει τα τελευταία 24ωρα ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ισραήλ. Δεκάδες δημοσιογράφοι αλλά και «απλοί» bloggers (σύμφωνα με καταγγελίες ορισμένοι λαμβάνουν έως και 2.000 δολάρια για να διαδίδουν ισραηλινή προπαγάνδα) επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τις δολοφονίες ανήλικων παιδιών και βρεφών στη Γάζα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση Electronic Intifada το BBC δεν μετέδοσε ούτε καν τις εικόνες από το βρέφος του καμεραμάν Τζιχάντ Μισαράβι ο οποίος εργαζόταν για το βρετανικό δίκτυο. (σημείωση: ύστερα από τρομακτικές πιέσεις το Ισραήλ έχει επιβάλλει σε αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης να μην χρησιμοποιούν τη λέξη «δολοφονία» για θύματα μεταξύ αμάχων).

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το παράδειγμα της ιστοσελίδας Times of Israel που υποστηρίζει ότι ο ισραηλινός στρατός σκοτώνει πολλά παιδιά γιατί οι γεννήσεις έχουν αυξηθεί όποτε με κάθε επίθεση αυξάνονται οι πιθανότητες να χτυπήσεις κάποιο παιδί.

Το τελευταίο διάστημα όμως μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται και ομάδες από δημοσιογράφους καθώς ο ισραηλινός στρατός στοχεύει τις εγκαταστάσεις μέσων ενημέρωσης που μεταφέρουν εικόνες φρίκης από τη βομβαρδιζόμενη Γάζα.

Σημ: Για την πρώτη φωτογραφία υπάρχει σχετικό video εδώ. Το περιεχόμενό του είναι εξαιρετικά σκληρό – όσο και η σφαγή αμάχων που διεξάγεται αυτή τη στιγμη στη Γάζα.

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ