Στις 26-29 Ιουνίου, στην ΑΣΟΕΕ, διοργανώνεται το φετινό φεστιβάλ «Μαρξισμός 2014», με σύνθημα «Ιδέες για να αλλάξουμε τον κόσμο».

Η πρόσκληση:

Ο Μαρξισμός 2014 είναι ένα τετραήμερο με συζητήσεις και ιδέες για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Διοργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κάθε χρόνο από το 1988.

Είναι ένας θεσμός συζήτησης και αντιπαράθεσης ιδεών, στρατηγικών και επιλογών μέσα στην αριστερά.

Σ’ αυτό το τετραήμερο συμμετέχουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τις μεγάλες απεργιακές μάχες, ακτιβιστές του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, επαναστάτες και αντικαπιταλιστές που παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, σεξισμό και εκμετάλλευση.

Συμμετέχει ο Αλεξ Καλλίνκος από τη Μ.Βρετανία, ο Τζέσους Καστίγιο από το κίνημα Podemos της Ισπανίας, εκπρόσωπος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς της Γαλλίας.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, τον πιο φονικό πόλεμο στην αρχή του προηγούμενου αιώνα αλλά όχι τον μοναδικό. Δεν ήταν όμως μόνοένας αιώνας πολέμων, αλλά και επαναστάσεων. Από τη Ρωσία και τη Γερμανία των αρχών του 20ου αιώνα, μέχρι την Αίγυπτο και την Τυνησία του σήμερα, ο κόσμος από τα κάτω, αντιστέκεται, παλεύει και συγκρούεται με τις άρχουσες τάξεις του καπιταλισμού. Ένας αιώνας κρίσεων και αντικαπιταλιστικής πάλης, ένας αιώνας συγκρούσεων.

Φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση, από την ανατροπή της Χούντας, και την εμφάνιση ενός νέου εργατικού κινήματος που έχει βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Το τετραήμερο του Μαρξισμού θα γίνει 26-29 Ιούνη, στην ΑΣΟΕΕ. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για τα αποτελέσματα των εκλογών και για τη συνέχεια. Για να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για την ανατροπή του συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και φασισμό.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ

CLOSE
CLOSE