Συγγνώμη Charlie.

Αγαπητό Charlie. Μάλλον δεν ασχολείσαι με τέτοιες λεπτομέρειες αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι στην μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον Αντώνη Σαμαρά. Συγγνώμη Charlie δεν το θέλαμε.

Θυμόμαστε όλοι πως είχες σταθεί δίπλα στην Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας. Ο Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που πήρε τα ιδεολογικά τέκνα των δικτατόρων – ακόμη και ανθρώπους που έλεγαν ότι στο Πολυτεχνείο δεν σκοτώθηκε κανένας – και τους έκανε υπουργούς.

Ξέρουμε πως όταν αναφερόσουν στο Εθνικό Μέτωπο και την οικογένεια Λεπέν ζωγράφιζες μια τεράστια κουράδα η σκιτσάριζες την κόρη του φασίστα πολιτικού με αναφορές στον Χίτλερ.
Ο Σαμαράς, που θα έρθει να τιμήσει την μνήμη των συντακτών σου, πήρε τους στενότερους συνεργάτες του Εθνικού Μετώπου στην Ελλάδα και του έφερε στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

lepen-cartoons2003-04-19-cf83cf85cebdceadceb4cf81ceb9cebf-cebbceb5cf80ceadcebd-ceb2cebfcf81ceafceb4ceb7cf82-05-cebbceb5cf80ceadcebd

 

Θυμάσαι και εκείνη τη φράση που χρησιμοποιούσες «είναι δύσκολο να σε αγαπάνε οι μαλάκες»; Όταν ένας Έλληνας δημοσιογράφος και διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού την χρησιμοποίησε αστειευόμενος για τον πρωθυπουργό ο Σαμαράς έβαλε την Μαρία Σπυράκη να ζητήσει την παραίτησή του. Και ας το είχε κάνει πρώτο το γαλλικό περιοδικό L’Express. Και ας ήταν στα στόματα της μισής Ελλάδας.

Την Σπυράκη μάλλον δεν θα την ξέρεις αλλά ήταν μια δημοσιογράφος του Mega που απέκρυπτε ειδήσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις αποκάλυψε στη συνέχεια για να κερδίσει ψήφους.
Μπορεί να σου φαίνεται χυδαίο αλλά έτσι κάνουν πλέον οι περισσότεροι μεγαλοδημοσιογράφοι της τηλεόρασης στην Ελλάδα. Γι’ αυτό στα χρόνια του Σαμαρά, που έρχεται τώρα στο Παρίσι, η χώρα μας έπεσε κατά 14 θέσεις στην κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου. Αρκετά δικτατορικά, ισλαμικά καθεστώτα, που εσύ καυτηρίαζες στις σελίδες σου, απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα ελευθεροτυπίας από ότι η χώρα του Αντώνη Σαμαρά.

Στην Ελλάδα τα αστεία που έκανες εσύ δεν είναι ανεκτά και οι άνθρωποι που τα έκαναν είτε καταδικάζονταν σε φυλάκιση ή απειλούνταν από τη Χρυσή Αυγή και άλλα κόμματα.

Δεν θέλαμε Charlie να στείλουμε στη Γαλλία τον μοναδικό πολιτικό, του πλανήτη που σκύλεψε τη μνήμη των ανθρώπων σου, για να επιτεθεί στους μετανάστες και σε κόμματα της αντιπολίτευσης.  Αυτόν έχουμε όμως, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Γι’ αυτό σου λέμε, συγγνώμη Charlie. Δεν είμαστε όλοι τέτοιοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Ούτε φιλοφασίστες, ούτε φιλοχουντικοί ούτε μαλάκες, που θα έλεγες και εσύ.

Άρης Χατζηστεφάνου

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ