Τουρκία

Σουηδια: Δε θα εκδώσουμε Τούρκους που σχετίζονται με το πραξικόπημα

H Birgun σε είδηση με τίτλο «Σουηδία : Αυτοί που συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος δε θα εκδοθούν στην Τουρκία» αναφέρει ότι η Σουηδία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην εκδόσει στην Τουρκία όσους συνδέονται σε την απόπειρα πραξικόπηματος της 15 Ιουλίου, ακόμα και στην περίπτωση που δεν υποβάλλουν αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Μεταναστευτικής πολιτικής της Σουηδίας (Migrationsverket), στην οποία ανήκει και η σχετική απόφαση, στην ανακοίνωσή της χαρακτήρισε τον Φετουλάχ Γκιουλέν «ηγέτη της Αντιπολίτευσης», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η ΥΠΕΞ της Σουδίας, Margot Wallström σε ανακοίνωσή τη Δευτέρας, σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου, είπε : «Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για τις εξελίξεις στην Τουρκία, και να αυξήσουμε τις πιέσεις πάνω στη χώρα. Ωστόσο, για να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία, οφείλουμε ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσουμε τις υπάρχουσες διαδικασίες».

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ