Ενημέρωση – συζήτηση – προβολές με θέμα «Σκουριές-Κρήτη-Πεντέλη: Ένα έγκλημα που δεν θα αφήσουμε να γίνει» διοργανώνει την Κυριακή η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης.

Όπως τονίζουν στη σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές:

«Στις Σκουριές επιχειρείται το έγκλημα της εξόρυξης χρυσού, στη Κρήτη από τη μια μεριά ως την άλλη φυτρώνουν γιγαντιαία βιομηχανικά πάρκα με φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες και υβριδικά, το ίδιο στη Σκύρο, την Ικαρία και αλλού, στην Αττική ετοιμάζουν το τελειωτικό χτύπημα με αρπαγή και χάρισμα στους «επενδυτές» των τελευταίων ελεύθερων χώρων πρασίνου, όπως το Ελληνικό, όλου του παράκτιου μετώπου του Σαρωνικού, 10 εργοστάσια καύσης απορριμμάτων η/και βιομάζας σχεδιάζονται να φυτευτούν στην περιοχή, δύο εξ΄αυτών πολύ κοντά μας, ένα στην Κηφισιά και ένα ακόμα στο βουνό μας, στην Πεντέλη, μέσα σε αναδασωτέα περιοχή!

Βουνά, δάση, παραλίες, περιοχές natura, ακόμα και αρχαιολογικοί χώροι κυριολεκτικά ξεπουλιούνται και δίνονται βορά στα πιο επιθετικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Περιοχές ολόκληρες, η Γή και τα νερά τους θα δηλητηριαστούν από εξορύξεις για αιώνες, δάση θα καταστραφούν και θα εξαφανιστούν για πάντα, παραδοσιακές τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες θα χαθούν και οι άνθρωποι? Α, οι άνθρωποι, όσοι δηλαδή δεν διωχτούν από τη Γή τους, ας γίνουν δούλοι των επενδυτών…

Από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν πέσει σαν κοράκια. Την ίδια στιγμή που ο λαός αγωνίζεται να επιβιώσει, που βουλιάζει στην ανεργία, που μας αμφισβητούν το δικαίωμα στη μόρφωση, την πρόσβαση στην περίθαλψη, το δικαίωμα στη στέγη, στη δουλειά, πάρτι δισεκατομμυρίων στήνεται στην πλάτη μας. Το σύστημα και οι κυβερνήσεις του, αφού κατάφεραν και έφεραν το λαό και τον τόπο σ΄αυτή την κατάσταση, τώρα, με το πρόσχημα της δήθεν ανάπτυξης στρώνουν το δρόμο για μια κυριολεκτική επέλαση των κάθε λογής αρπακτικών βαφτίζοντάς τους επενδυτές. Επί πλέον επιφυλάσσουν την πιο άγρια καταστολή σε όποιον τολμάει να αντιστέκεται στην καταστροφή του τόπου και της ζωής του, έχοντας διαλέξει οριστικά στρατόπεδο με το μέρος όλων αυτών που επιχειρούν τη λεηλασία της γης μας, των φυσικών πόρων και τον εξανδραποδισμό των ανθρώπων του κάθε τόπου

Ένα απ΄αυτά τα εγκλήματα σχεδιάζεται στο βουνό μας! Όπως εξήγγειλε «υπερήφανα» ο δήμαρχος Πεντέλης, φιλοδοξεί να εγκαταστήσει στο παλιό ορυχείο Μαλτέζου, μέσα σε αναδασωτέα περιοχή, εργοστάσιο καύσης κλαδιών – έτσι ισχυρίζεται- στην πραγματικότητα όμως, με βάση την εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές και τα επιστημονικά δεδομένα, είναι δούρειος ίππος για εργοστάσιο απορριμμάτων. Άλλωστε η μέχρι τώρα θητεία της δημοτικής αρχής μας καθιστά δικαιολογημένα επιφυλακτικούς: Κατ΄ επανάληψη και με διάφορους τρόπους (θυμηθείτε τα φωτοβολταϊκά) επιχείρησε να βάλει χέρι στο βουνό, τότε ευνοώντας «ιερές μπίζνες», τώρα τα κακόφημα ΣΔΙΤ και πάντως, σε κάθε περίπτωση, ευθυγραμμίζεται με την κεντρική πολιτική που παραδίδει τη γη και τους πόρους μας, τα βουνά και τα δάση μας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Κάνουμε λοιπόν, μια πρώτη προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση με την εκδήλωση που οργανώνουμε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 6μμ στο Πολιτιστικό Μελισσίων, Πλατεία Αγ. Γεωργίου, με προβολή ταινιών και συζήτηση».