Σε προεκλογική περίοδο η ΝΔ;

Λίγα 24ωρα μετά το απροσδόκητο video του Α.Σαμαρά η ΝΔ ξεθάβει και την προεκλγογική της ρητορική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελευταία ανακοίνωση του κόμματος αναφέρονται και τα εξής: «Σήμερα είναι η ιστορική ημέρα της προσπάθειας να ενωθούν η συνιστώσα που ονειρεύεται τη δραχμή και τη χρεοκοπία, η συνιστώσα που απειλεί με λιντσάρισμα βουλευτές, αλλά και ξένους επενδυτές, η συνιστώσα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους, η συνιστώσα που φαντασιώνεται την Ελλάδα με κατοίκους μόνον λαθρομετανάστες, η συνιστώσα των εργατοπατέρων του κρατισμού, η συνιστώσα που ονομάζει τα Σκόπια ‘Μακεδονία’. Ο κ. Τσίπρας σήμερα ζει το όνειρό του, γεννήθηκε επισήμως το κόμμα της δραχμής».

Η φρασεολογία της ανακοίνωσης θυμίζει έντονα στενούς συνεργάτες του ίδιου του πρωθυπουργού που στο παρελθόν βρίσκονταν επικεφαλής της επικοινωνιακής προώθησης.

Αρκετοί σχολίασαν πάντως ότι η νέα ανακοίνωση δανείζεται στοιχεία από την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι πριν από τις εκλογές ο ίδιος ο Σαμαράς διαμαρτύρονταν για την παρουσία παιδιών μεταναστών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και αποκαλούσε τους μετανάστες τύρρανους – τη στιγμή μάλιστα που οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας χαρακτήριζαν τη Χρυσή Αυγή «αδερφ΄΄ο κόμμα».

Ο «προεκλογικός» πανικός της Νέας Δημοκρατίας σημειώνεται καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα στοιχεία μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης είναι λοιπόν εδώ. Μόνο που ο πανικός στο κόμμα της ΝΔ δεν είναι καλός σύμβουλος.

Α.Χ

 

inffowar logo

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο με πολλές ιδέες

για νέα θέματα, εκπομπές και αποστολές.

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου για να τις υλοποιήσουμε.

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει.

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ