Εικοσιτετράωρο «Ραδιομαραθώνιο ενάντια στο Μαύρο» διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Μαΐου οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ο Ραδιομαραθώνιος, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον σταθμό «Στο Κόκκινο», γίνεται «προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα τα οποία θα καλύψουν άμεσες ανάγκες, όπως συντήρηση πομπών, γραφείων και Studio της ERTOPEN, ΔΕΗ, τηλέφωνα, έξοδα μετάδοσης και παραγωγής ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος , αναλώσιμα κ.τ.λ. Όλοι μαζί, με αλληλεγγύη, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς, χωρίς απομονωτισμό, με όπλο το δίκιο μας. Καλούμε, όλους τους δημοκράτες πολίτες, να στηρίξουν τον αγώνα μας γιατί η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια και τα δικαίωμα στην εργασία αφορούν όλους μας».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Εμείς, οι εργαζόμενοι «απολυμένοι» της ΕΡΤ, που αντιστεκόμαστε στο πραξικοπηματικό λουκέτο της 11ης Ιουνίου του 2013 και δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την επαναλειτουργία του μοναδικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που δεν είναι άλλος από την ΕΡΤ.

Συνεχίζουμε με πάθος και πίστη για τη δημοκρατία, το πολιτισμό, την αντικειμενική ενημέρωση, για την αξιοπρέπεια μας τους θεσμούς, τις αξίες, την ηθική και ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που χειραγωγούν τα μέσα ενημέρωσης με στόχο να χειραγωγήσουν τη συνείδηση του Έλληνα πολίτη. Η κυβέρνηση του μνημονίου και οι υποστηριχτές της «κόπτονται» για την πατρίδα και τον Ελληνισμό, ρίχνοντας μαύρο στη μοναδική γέφυρα με την πατρίδα τη «Φωνή της Ελλάδας».

Έντεκα ολόκληρους μήνες παράγουμε εθελοντικά ΠΛΗΡΕΣ πρόγραμμα της αυτοδιαχειριζόμενης ελεύθερης ΕΡΤ, με όλα τα προγράμματα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ σε λειτουργιά που μεταδίδονται μέσα από την ΕΡΤ3 (ραδιόφωνο & τ\ο), διαδικτυακά από το ERTOPEN, τα πρότυπα και μοναδικά: Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Έρα Σπορ, Κόσμος, Φωνή της Ελλάδας, προάγοντας τον πολιτισμό και την ενημέρωση, από τα FM μέσω των περιφερικών ΕΡΑ σε όλη την ΕΛΛΆΔΑ, αλλά και τα βραχέα για την ενημέρωση των Ελλήνων ομογενών μας».

«Συνεχίζουμε και εκπέμπουμε, σε συνέχεια του μαύρου και δίνουμε χρώμα στον αγώνα μας σε πείσμα πολλών, γιατί μας κρατάει ζωντανούς η αλληλεγγύη του κόσμου ,το χρέος μας απέναντι στις μνημονικές πολιτικές, στο σύνταγμα, στους θεσμούς, στις αξίες μα και οι παρακαταθήκες των 10 νεκρών του αγώνα μας για την τελική νίκη», τονίζουν οι εργαζόμενοι.