Ρίχνουν μαύρο στην εκπομπή Zona Rossa της ΕΡΤ3

Οι επικεφαλής της ΕΡΤ3 αποφάσισαν να διακόψουν τη μετάδοση σε μια από τις πιο μαχητικές και ενδιαφέρουσες εκπομπές του προγράμματός της.

Χάρη στις προσπάθειες των δημιουργών της, Σταύρου Πανούση και Χρήστου Αυραμίδη, η Zona Rossa προσέφερε πρόγραμμα υψηλής ποιότητας για σχεδόν ενάμιση χρόνο όταν η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθούσε να κλείσει και τις τελευταίες φωνές της ελεύθερης ΕΡΤ.

Το info-war.gr δημοσιεύει επιστολή του Σταύρου Πανούση για τις εξελίξεις:

“εν πίστευα ποτέ πως μετά από 2 χρόνια αγώνα θα φτάναμε τόσο σύντομα στην δεινή θέση να καταγγέλουμε κόψιμο εκπομπής στην αναβιώσασα ΕΡΤ3 και γενικότερα στην ΕΡΤ.

Θα περιοριστώ για την ώρα στα πραγματικά γεγονότα
Σήμερα Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 και λίγο μετά τις 14.00 επισκέφτηκα την συντονίστρια τηλεόρασης Κυριακή Μάλαμα στο γραφείο της με σκοπό να πληροφορηθώ την ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων και προβολής της εκπομπής “Ζona Rossa” την οποία παρουσιάζω. Σημειώνω εδώ πως ο συντονιστής ειδήσεων τηλεόρασης Χρήστος Γιαννούλης δεν είχε δώσει καμία απάντηση σε σχετικά ερωτήματα ισχυριζόμενος πως το  “νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει όλο μαζί” και πως “το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί λόγω εκλογών” κ.α. Από την αρχή της εβδομάδας όμως μου έγινε φανερό εφόσον άλλοι συνάδελφοι έπαιρναν  ημερομηνίες  έναρξης των εκπομπών που παρουσιάζουν  πως η πρόφαση του ανωτέρω ήταν απλά ψέμα. Εξαντλώντας λοιπόν τα χρονικά περιθώρια δεδομένου ότι η εκπομπή βιντεοσκοπείται Τετάρτη για να προβληθεί την Πέμπτη για κλείσιμο καλεσμένων, μοντάζ,  κ.λ.π. απευθύνθηκα στη συντονίστρια τηλεόρασης με το ερώτημα:  “πότε ξεκινά η ZONA ROSSA;
Μάλαμα: H εκπομπή κόπηκε
Πανούσης: Ποιος την έκοψε;
Μάλαμα: Ο Γιαννούλης έκανε αρνητική εισήγηση για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας κι εγώ την έκανα δεκτή. Αλλά και οι περισσότεροι στην επιτροπή προγράμματος που συνεδριάσαμε συμφώνησαν.
Πανούσης: O Γιαννούλης έκανε εισήγηση. Εσύ αποφάσισες να κόψεις την εκπομπή.
Μάλαμα: Ναι η απόφαση θα πάει στο Μπαξ.
Πανούσης: Eυχαριστώ για την ενημέρωση, θα πράξω τα δέοντα.

1) Ερωτώ λοιπόν και ζητώ από τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην επιτροπή και “συμφώνησαν”,  με ποιο σκεπτικό λειτούργησαν συμμετέχοντας κατ’αρχάς στην επιτροπή και στη συνέχεια πώς αποφάσισαν να “συμφωνήσουν”; Ποιο το αντικείμενο της επιτροπής και τί άλλες αποφάσεις πήραν;

2)Ελπίζω τόσο ο προεδρος της Διοικούσας , όσο και ο Γενικός διευθυντής  να ενημερωθούν μέσα από το παρόν μήνυμα και να πάρουν θέση για τον τρόπο που λειτουργούν οι υφιστάμενοί τους στην τηλεόραση.  Σίγουρα κ.Μυλόπουλε πόρω απέχουν από από το γράμμα και το πνεύμα των όσων είπατε στην πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα συγκέντρωση προσωπικού που συγκαλέσατε για ελευθερία του λόγου και στοιχεία (άμεσης) δημοκρατίας στην εσωτερική ζωή της ΕΡΤ3. …

3) Επειδή το γεγονός μας γυρίζει στο πιο βαθύ μαύρο που έχουμε ζήσει στο κανάλι καλείται γενική συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη 1/9 στις 14.00 στο κτίριο της τηλεόρασης.

Εάν σκύψεις μια φορά θα σε κρατήσουν για πάντα σκυμμένο. Ας μην τους δώσουμε τη χαρά…

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ