Προσπαθούν να ρίξουν μαύρο στην Iskra

Επίθεση χάκερ δέχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η ιστοσελίδα ISKRA με αποτέλεσμα να μείνει για σύντομο χρονικό εκτός λειτουργίας. Οιι τεχνικοί κατάφεραν να την επαναφέρουν σύντομα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει δημοσκόπηση του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία έδινε συντριπτική υπεροχή στο ΟΧΙ.

Καθώς το συλλαλητήριο του Συντάγματος απέδειξε την αδυναμία των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης να επηρεάζουν αποτελεσματικά την κοινή γνώμη, αρκετοί είχαν εκφράσει ανησυχία ότι ο βρώμικος πόλεμος της προπαγάνδας θα μεταφερόταν σύντομα και στο διαδίκτυο με προσπάθεια φίμως των site που παρουσιάζουν εναλλακτικές απόψεις.

Σε ανακοίνωσή της η συντακτική ομάδα αναφέρει τα εξής:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ISKRA
Καταγγέλλουμε την επίθεση χακερς και των σκοτεινών κέντρων που τους κατευθύνουν, εναντίον της Iskra, που είχε σαν αποτέλεσμα να «πέσει» η ιστοσελίδα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η οργανωμένη αυτή επίθεση έχει στόχο να φιμώσει πολιτικά την Iskra, πράγμα που επιβεβαιώνεται με τα φτηνά συνθήματα και τις παραπλανητικές εικονογραφήσεις που οι εντεταλμένοι προβοκάτορες τοποθέτησαν πάνω στην ιστοσελίδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η βρώμικη και προβοκατόρικη επίθεση εναντίον της Iskra έγινε μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΟΧΙ σε όλη την Ελλάδα, μόλις μια ημέρα πριν το δημοψήφισμα και σε μια περίοδο που η αναγνωσιμότητα της ιστοσελίδας έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ύψη.

Η Iskra ενοχλεί βαθύτατα το πολιτικό κατεστημένο και όσους μηχανεύονται να υπονομεύσουν την ομαλή δημοκρατική πορεία της χώρας με την ψήφο και τους αγώνες του λαού. Το νέο παρακράτος και οι δυνάμεις της ανωμαλίας δεν πρόκειται να πετύχουν τους άθλιους αντιδημοκρατικούς στόχους τους.

Καλούμε τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της Iskra , τον αριστερό προοδευτικό κόσμο και όλους τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες να στηρίξουν τη μαχόμενη ιστοσελίδα και το ΟΧΙ την Κυριακή.

Οι υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος οφείλουν να ενεργήσουν τάχιστα για να αποκαλυφθούν και τιμωρηθούν παραδειγματικά τα σκοτεινά κέντρα που οργάνωσαν την επίθεση στην Ιskra».

Η εικόνα της πρώτης σελίδας λίγα λεπτά μετά την επίθεση των χάκερ.

 

ISKRA-printscreen

 

 

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ