Ποιοι είναι οι «ομοκρέβατοι» Έλληνες δημοσιογράφοι του ΔΝΤ;

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το ταμείο «εκπαίδευε» συγκεκριμένους Έλληνες δημοσιογράφους για το πως να παρουσιάζουν τα θέματα που σχετίζονταν με τις δανειακές συμβάσεις και το χρέος.

Απαντώντας σε ερώτηση του μέλους της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Λεωνίδα Βατικιώτη, ο Ρουμελιώτης σημείωσε ότι το ΔΝΤ έκανε σεμινάρια και στην Αθήνα.

Στις επίμονες ερωτήσεις των μελών της επιτροπής ο Ρουμελιώτης παρέπεμψε στο γραφείο Τύπου του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι αυτό έχει ευθύνη να αποκαλύψει τα ονόματα.

Ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκαλέσει το έργο της επιτροπής όχι μόνο σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και στο ίδιο το ΔΝΤ ήταν ότι, όπως αποκάλυψε ο Ρουμελιώτης, η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα ανώτατα στελέχη του ταμείου επικοινώνησαν μαζί του πριν από την εξέτασή του από την επιτροπή. Μεταξύ άλλων, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, του υπενθύμισαν ότι οι αντιπρόσωποι και τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν ασυλία για τις πράξεις τους.

Ακούστε την ερώτηση προς τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δημοσιογράφοι επικοινωνούν ήδη με την ΕΣΗΕΑ απαιτώντας να παρέμβει ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των… embedded δημοσιογράφων

Η Follow up ερώτηση του οικονομολόγου και δημοσιογράφου Λεωνίδα Βατικιώτη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ